Popular Post

Blogger Themes

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Γυναίκα Απειλεί Να Πέσει Από Τον 8ο Όροφο Κτιρίου Στη Λεωφόρο Μεσογείων



Γυναίκα απειλεί να πέσει από τον 8ο όροφο κτιρίου στη λεωφόρο Μεσογείων
Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα σε αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς μια 50χρονη γυναίκα έχει ανέβει στον 8ο όροφο κτιρίου, στη λεωφόρο Μεσογείων, και απειλεί να πέσει.
Στο κτίριο, όπου στεγάζονται το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, ο τηλεοπτικός σταθμός Mega και υποκατάστημα της Γενικής τράπεζας, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να μεταπείσουν τη γυναίκα, ώστε να μην προχωρήσει στην απειλή της, αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις που στο κάτω μέρος του κτιρίου έχουν τοποθετήσει ειδικό στρώμα.
Μέχρι στιγμής τα αίτια που οδήγησαν την 50χρονη σε αυτή την ενέργεια δεν είναι εξακριβωμένα. Η 50χρονη φαίνεται πως ζητεί την αποφυλάκιση του γιου της, 22 χρονών.


Συνεχίζονται τα έργα στο δήμο



daskaepitro
Όπως συμβαίνει οπουδήποτε στην Ελλάδα, ο Αύγουστος δεν αποτελεί τον πιο παραγωγικό μήνα για την εξέλιξη των τεχνικών εργασιών. Παρόλα αυτά σε μία σύντομη συνομιλία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χρήστο Δασκαλόπουλο ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών στο δήμο.
Καταρχήν, οι μικροεπισκευές που είχαν καταγραφεί για τα σχολεία του δήμου  ολοκληρώθηκαν ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος οποιαδήποτε σχετική εκκρεμότητα θα τακτοποιηθεί.
Επιπλέον, προβλήματα προέκυψαν με της στεγανοποιήσεις του Λυκείου Παπάγου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού. Ενώ οι συγκεκριμένες εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το μήνα Αύγουστο υπήρξαν ενστάσεις με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρές καθυστερήσεις.
Όσο για τις ανακατασκευές των πεζοδρομίων, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με πρώτη την οδό Βιτάλη και την Εθνικής Αντιστάσεως.  Οι δε ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του δήμου ολοκληρώθηκαν επιτυχώς.


Προσλήψεις στην καθαριότητα σχολείων του Δήμου Κηφισιάς



Ανακοίνωσε τις προσλήψεις στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισίας με απόφαση της τις θέσεις Εργασίας Εργολάβων Καθαρισμού με σύμβαση μίσθωσης έργου των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς για το σχολικό έτος 2012-2013

1) Μία θέση εργασίας εργολάβου καθαρισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάςκαι 1ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάςγια τον καθαρισμό δεκαοχτώ (18) αιθουσών.
2) Μία θέση εργασίας εργολάβου καθαρισμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 5ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς για τον


Η αλήθεια, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!!!! Ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ



Nτοκυμαντέρ παραγωγής 2008. Θέμα του τα εγκλήματα της Σοβιετικής Ένωσης εναντίων της ανθρωπότητας, αλλά & εναντίον των ίδιων των Ρώσων. Στοιχεία και μαρτυρίες για την βοήθεια που πρόσφερε στους Ναζί, στο ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τα γυρίσματα κράτησαν 2 χρόνια σε Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο.

Περιέχονται βίντεο, συνεντεύξεις, απόρρητα έγγραφα, εικόνες από την Σοβιετική Ρωσία και αποκαλύπτουν τις σφαγές που έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τον Στάλιν όσο και από τον Λένιν κατά την προσπάθεια ανοικοδόμησης του Σοσιαλισμού. Γίνεται λόγος για την συνεργασία Ρώσων-Ναζιστών κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου και την μεταφορά τεχνογνωσίας κατασκευής στρατοπέδων συγκέντρωσης και θαλάμων αερίων από τους Ρώσους προς τους Ναζιστές (τα στρατόπεδα αυτά προϋπήρχαν στην Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον 20 χρόνια πριν υιοθετηθούν από τους Γερμανούς).

Μιλάει για τις ομοιότητες που παρουσιάζουν αυτές οι δυο ιδεολογίες και για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια.


Η Πανελλήνια Eνωση Δικηγόρων "ανοίγει" το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων





Την ανάσυρση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων στην πολιτική επικαιρότητα επιχειρεί η Πανελλήνια Ενωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), η οποία επαναδραστηριοποιείται και συλλέγει στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της.

Με έργο που μετρά συνολικά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, από το 1955 ως και το 1998, η ΠΕΔ επικεντρώνεται πλέον στη συγκέντρωση αγωγών, και των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, προσβλέποντας όχι μόνον στην προώθηση του σχετικού υλικού προς την κυβέρνηση, αλλά και στην έκδοση βιβλίου.


Την ύπαρξη υπέρογκου χρέους του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ


krounos
Την ύπαρξη υπέρογκου χρέους του Δήμου Χαλανδρίου προς την ΕΥΔΑΠ, ύψους 1.044.958,67 ευρώ(!),  αποκάλυψε η δημοτική αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ύψος του εν λόγω ποσού, το οποίο έχει συσσωρευτεί σε βάθος περίπου επταετίας, θορύβησε τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, που ζήτησαν να ενημερωθούν από πού προέρχεται ένα τόσο μεγάλο χρέος.
Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μύρωνας Ανδριανάκης αναφέρθηκε αφ’ ενός στην τακτική με τον οποίο πραγματοποιούνταν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες οι συνδέσεις των δήμων με τους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ -χωρίς δηλαδή να καταβάλλονται τα απαραίτητα αντίτιμα, με άτυπη «συμφωνία» και των δύο πλευρών- και αφ’ ετέρου στην παράνομη υδροληψία από τρίτους από τους πυροσβεστικούς κρουνούς.
Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπογραφή σύμβασης για τη ρύθμιση των οφειλών σε 36 δόσεις.
Ρύθμιση της οφειλής
Πιο αναλυτικά, η εισήγηση για τη ρύθμιση της αποπληρωμής του ποσού έγινε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Θεοδώρου. Όπως είπε, η πρόταση της διοίκησης ήταν για την πληρωμή προκαταβολής στην ΕΥΔΑΠ ύψους 57.000 ευρώ και εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και στη συνέχεια για εξόφληση του υπόλοιπου ποσού σε 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 14.084,99 ευρώ η κάθε μία.
Ωστόσο, η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λούλα Καρατζά ζήτησε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό


Σαν σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2005 πεθαίνει ο ηθοποιός Θάνος Λειβαδίτης.



Ο Θάνος Λειβαδίτηςγεννήθηκε μια παγωμένη μέρα του 1934 στη μαγευτικήΛαμία. Το μέλλον του στον χώρο της Τέχνης ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο ευαίσθητος ψυχισμός του, σε συνδυασμό με τις οικογενειακές καταβολές, καθιστούσαν τον δρόμο της καλλιτεχνίας μονόδρομο για τον σεμνό Θάνο. Από οικογένεια με σπουδαία καλλιτεχνική φλέβα (γιος του ηθοποιού Αλέκου και αδελφός του ποιητή Τάσου), η εφηβεία τον βρήκε να σπουδάζει ζωγραφική στηΣχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου της Αθήνας και μάλιστα δίπλα στον Γιάννη Μόραλη. Η υποκριτική, όμως, ήταν η τέχνη που θα κέρδιζε για τα καλά την καρδιά του Θάνου. Έτσι, αφού αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, δοκίμασε την τύχη του στο λεγόμενο «σοβαρό» θέατρο: ΣοφοκλήςΣαίξπηρΜολιέροςήσαν μερικοί μόνο από τους μεγάλους συγγραφείς με τα κείμενα των οποίων αναμετρήθηκε ο Θάνος (με αμφιλεγόμενα, πάντως, αποτελέσματα...), δίπλα σε τιτάνες όπως, μεταξύ άλλων, ο Θάνος Κωτσόπουλος, η Κατίνα Παξινού, ο Αλέξης Μινωτής, ο Δημήτρης Χορν. Τελικά, όμως, αφού δεν ευδοκίμησε και τόσο η περιήγησή του στο χώρο του θεατρικού σανιδιού, στο διάβα του Θάνου βρέθηκε ο κινηματογράφος και η τηλεόραση – μέσα τα οποία τον κατέστησαν δημοφιλή στο πανελλήνιο και του εξασφάλισαν τη λαϊκή αποδοχή και αποθέωση. Όλοι θυμόμαστε με συγκίνηση τον Θάνο, στις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες (Το ΦτωχόπαιδοΦουκαράδες και Λεφτάδες,Παιδί μου δεν Αμάρτησα κλπ.), στο ρόλου του έντιμου πλην πτωχού φοιτητή (πότε της Νομικής, πότε του Πολυτεχνείου) να προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της κατώτερης τάξης στην οποίαν ανήκε και τον κρατούσαν αλυσοδεμένο στα τάρταρα... Μολονότι έντιμος και δουλευτής, η ταπεινή καταγωγή και η ανέχεια της οικογένειάς του τον εμπόδιζαν να ακολουθήσει τον δρόμο για τον οποίον ήταν φτιαγμένος και να νοικοκυρευτεί με τα κορίτσια (συνήθως μεγαλοαστικής καταγωγής) για τα οποία η καρδιά του επάλλετο από έρωτα (ποια κορίτσια, δηλαδή – τη μία και μόνιμη, με την βαριά πελοποννησιακή προφορά γεμάτη glι και gnι, Μέμα Σταθοπούλου…). Τα χαστούκια της ζωής, όμως, τον πείσμωναν και πάντα θα έβρισκε στο τέλος μια λύση, με τη συμπαράσταση του, ταπεινής καταγωγής, πατέρα του (πότε ο Λαυρέντης Διανέλος, πότε ο Παντελής Ζερβός…).


Αφήστε με Να Ζήσω - (1965)


Σύνοψη της υπόθεσης: Μια κοπέλα που είναι βαριά άρρωστη, η Άννα, το σκάει απ’ το νοσηλευτήριο και πηγαίνει να δει τον αγαπημένο της Αλέξη ο οποίος παντρεύεται την παιδική του φίλη Αλίκη. Στη συνέχεια και προτού την εντοπίσει η αστυνομία, θυμάται το παρελθόν της και τη γνωριμία της με τον Αλέξη, γιο του επιχειρηματία κυρίου Βρανά –στο εργοστάσιο του οποίου είχε πάει για να εργαστεί–, καθώς και τον σφοδρό ερωτά τους που, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, κατέληξε σε γάμο. Ωστόσο η ευτυχία τους είχε σκιαστεί από τις ανεξήγητες ημικρανίες και ζαλάδες που ταλάνιζαν την Άννα. Οι γιατροί είχαν αποφανθεί πως επρόκειτο για ανίατη ασθένεια κι έτσι η Άννα εγκαταλείπει τον Αλέξη για να μην του είναι βάρος. Τώρα που παντρεύτηκε την Αλίκη, ο Αλέξης πληροφορείται τον πραγματικό λόγο της εγκατάλειψής του απ’ την Άννα αλλά είναι πλέον αργά. Όταν πηγαίνει να τη δει, η Άννα ζει τις τελευταίες στιγμές της, αφήνει το παιδί τους στην Αλίκη η οποία το δέχεται σαν δικό της – και η ζωή συνεχίζεται...

Ηθοποιοί: ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ,  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΜΑ,  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΘΑΝΟΣ, ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΤΖΑΒΑΛΑΣ,  ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ,  ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΑΚΟΣ,  ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΜΑΛΑΙΝΑ,  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ,  ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,  ΜΠΑΡΤΟΝ ΕΥΑ, 


Το Φτωχόπαιδο - 1965 Ταινία


Σύνοψη της υπόθεσης: Ο έρωτας ενός εργατικού νέου (Θάνος Λειβαδίτης), από φτωχή οικογένεια, για τη φαντασμένη κόρη (Μέμα Σταθοπούλου) ενός πλουσίου, πληγώνεται από την απαξίωση τόσο της κοπέλας όσο και της μητέρας της (Αθηνά Μιχαηλίδου). Όταν όμως ο πατέρας πεθαίνει και η φτώχεια κρούει την πόρτα τους, ο νεαρός θα αγοράσει κρυφά το κτήμα τους και θα δώσει δουλειά στον θείο (Λαυρέντης Διανέλλος) του φτωχού πλέον άλλοτε πλουσιοκόριτσου. Εκείνη δέχεται να τον παντρευτεί αλλά εξακολουθεί να τον υποτιμά, μέχρις ότου συνειδητοποιεί το καλό που εκείνος έχει κάνει, τόσο στην ίδια, όσο και στην οικογένειά της.

Ηθοποιοί: ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΘΑΝΟΣ,  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΜΑ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΦΗ, ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ,  ΜΟΥΡΟΥΖΗ ΙΩΑΝΝΑ,  ΝΥΣΤΑΖΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΛΥΜΠΕΡΗ ΖΕΤΑ, ΣΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ,  ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΡΚΟΣ,  ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ,  ΜΠΕΤΣΟΥ ΜΑΙΡΗ,  ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑ,  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, 


Σαν σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου - Θωρηκτό Αβέρωφ ( VIDEO)



Το Θωρηκτό Αβέρωφ είναι ένα πλοίο - θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οι επιτυχίες του στο Αιγαίο του χάρισαν αμέσως τον χαρακτηρισμό «Το τυχερό πλοίο».
Θωρηκτό ΑβέρωφΚατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία του Λιβόρνο της Ιταλίας, καθελκύστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1910 και παραδόθηκε στη χώρα μας στις 15 Μαΐου 1911. Την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου κατέπλευσε στο Φάληρο κι έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ελληνικό λαό. Κόστισε συνολικά 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές. Το 1/3 της τιμής του κατέβαλε ο εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το ελληνικό δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό.
Το «Αβέρωφ» ήταν από τα πιο σύγχρονα πολεμικά της εποχής του. Ατμοκίνητο, έπλεε με ταχύτητα 23 κόμβων και είχε πλήρωμα 20 αξιωματικών και 670 ναυτών. Αμέσως έγινε η ναυαρχίδα του απηρχαιωμένου ελληνικού στόλου.
Το «Αβέρωφ» σε επιχειρησιακό επίπεδο άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Με κυβερνήτη τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Οι  νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου διέλυσε τις προσδοκίες του Σουλτάνου και της Υψηλής Πύλης για τον έλεγχο του Αιγαίου.
Τον Οκτώβριο του 1918 το «Αβέρωφ» ύψωσε την ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η χώρα μας ήταν μία από τις νικήτριες δυνάμεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το


Καλημερούδια και καλό μήνα να έχουμε!



Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha