Popular Post

Blogger Themes

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ



Πατριάρχης Νικηφόρος της
 Κωνσταντινούπολης

544 Βάνδαλοι μπαίνουν στη Ρώμη και την λεηλατούν για δυο εβδομάδες. Φεύγοντας παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα από το Ναό της Ιερουσαλήμ, που είχε φέρει στην πόλη ο αυτοκράτορας Τίτος. Ανάμεσα στη λεία τους θα βρεθούν και η αυτοκράτειρα Ευδοξία και οι κόρες της Ευδοκία και Πλακεντία.

815 πεθαίνει ο Πατριάρχης Νικηφόρος της Κωνσταντινούπολης, που αργότερα θα ανακηρυχθεί Άγιος.

1716 πεθαίνει ο Ιάπωνας ζωγράφος, Ογκάτα Κορίν.

Τόμας Χάρντι
1740 γεννιέται ο Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων που χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «σαδισμός». [θαν. 2/12/1814]

1800 πραγματοποιείται ο πρώτος εμβολιασμός κατά της ευλογιάς στη Νότια Αμερική.

1840 γεννιέται μια από τις μεγαλύτερες μορφές της αγγλικής λογοτεχνίας, ο Βρετανός μυθιστοριογράφος και ποιητής, Τόμας Χάρντι.

1857 γεννιέται ο Βρετανός συνθέτης, Έντουαρντ Έλγκαρ.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1971 Παναθηναϊκός - Άγιαξ ( VIDEO )


Ο ιστορικός τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ΠΑΟ-ΑΓΙΑΞ στο Γουέμπλεϊ

Η 2η μέρα του Ιουνίου του 1971 είναι αναμφίβολα μία «μεγάλη» ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Οσο κοινότοπη και αν ακούγεται σαν έκφραση, είναι γεγονός ότι η αναμέτρηση μιας ελληνικής ομάδας με τον «αήττητο» τότε Αγιαξ στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης δεν είναι απλή υπόθεση…
Στην πορεία του προς το Γουέμπλεϊ και στην αναμέτρηση της 2ας Ιουνίου του 1971 «το Τριφύλλι» αντιμετώπισε και νίκησε ομάδες όπως η Ζενές Ες, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Εβερτον και ο Ερυθρός Αστέρας.
Οδηγός της ομάδας στην ανοδική πορεία της ήταν ο Ούγγρος προπονητής ΦέρεντςΠούσκας ο οποίος ανέλαβε «τα ηνία» στις 2 Ιουνίου του 1970.
Ο επονομαζόμενος και «καλπάζων συνταγματάρχης» Πούσκας εμψύχωνε συνεχώς το ηθικό των παικτών του, τονώνοντας την ψυχολογία της ομάδας. «Εντεκα αυτοί έντεκα εμείς», όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Αργότερα, ο παίκτης του Παναθηναϊκού Μίμης Δομάζος θα πει: «Με αυτό το τροπάριο μας εμψύχωνε συνέχεια και μας έκανε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ».


Το γεγονός: 1962 «Η μάχη του Σαντιάγο» (VIDEO)



Δεν είναι σπάνια φαινόμενα στο ποδόσφαιρο τα νεύρα, οι συμπλοκές και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Όμως, μερικές φορές τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Και τότε όλα πάνε στραβά.
Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1962 διεκδίκησαν η Δυτική Γερμανία, η Αργεντινή και η Χιλή. Η υποψηφιότητα των Γερμανών απορρίφθηκε, επειδή το Μουντιάλ είχε φιλοξενηθεί σε ευρωπαϊκή χώρα το 1954 και το 1958, και δε θα ήταν δίκαιο να καταλήξει και πάλι στην Ευρώπη. Κι έτσι έμειναν το φαβορί Αργεντινή και το μεγάλο αουτσάιντερ Χιλή. Η Αργεντινή είχε τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, είχε ένα μεγάλο κοινό που ενδιαφερόταν για το ποδόσφαιρο, ενώ ήταν η μόνη από τις τρεις παραδοσιακές λατινοαμερικανικές δυνάμεις (Βραζιλία και Ουρουγουάη οι άλλες δύο) που δεν είχε αναλάβει ακόμα ένα Μουντιάλ. Η Χιλή δεν είχε τίποτα. Επιπλέον, το 1960 καταγράφηκε στη χώρα ο πιο δυνατός σεισμός όλων των εποχών (μεγέθους 9.5 ρίχτερ, αν μπορείτε να διανοηθείτε το νούμερο), ο οποίος ουσιαστικά ισοπέδωσε τη Χιλή. Κι όμως, η FIFA αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση στη Χιλή, εκπλήσσοντας τους πάντες.
Οι Χιλιανοί δεν απογοήτευσαν τη FIFA για την εμπιστοσύνη της. Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ, τα κατεστραμμένα στάδια ανοικοδομήθηκαν, οι υποδομές αναπτύχθηκαν και τα πάντα ήταν πανέτοιμα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


2 Ιουνίου 1896: Ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι παίρνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο




Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι (Guglielmo Marconi25 Απριλίου 1874 - 20 Ιουλίου 1937) ήταν Ιταλός φυσικός και εφευρέτης.
Ο Μαρκόνι θεωρείται ο θεμελιωτής των επικοινωνιών με χρήση ραδιοκυμάτων. Γεννημένος στην Μπολόνια της Ιταλίας, σπούδασε στο τεχνολογικό ινστιτούτο του Λιβόρνο και άρχισε να πειραματίζεται στην κατασκευή μίας συσκευής που θα μετέτρεπε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε ηλεκτρική ενέργεια.
Έτσι, επτά μόλις χρόνια μετά την ανακάλυψη των ραδιοκυμάτων από τονΧάινριχ Χερτζ, καταφέρνει τα πρώτα επιτυχή πειράματά του στην ασύρματη τηλεγραφία που έγιναν στην Μπολόνια το 1895, και το 1899 δημιούργησε έναν ασύρματο σταθμό στη Λα Σπέτσια, και σχημάτισε την εταιρεία τηλεγράφων Marconi στο Λονδίνο. Το 1898 εξέπεμψε σήματα πέρα από τη Θάλασσα της Μάγχης, και το 1901 πέρα από τον Ατλαντικό. Αργότερα ανέπτυξε τον ραδιο-εξοπλισμό βραχέων κυμάτων και καθιέρωσε ένα παγκόσμιο δίκτυο ραδιο-τηλεγράφων για τη βρετανική κυβέρνηση. Μοιράστηκε το βραβείο Νόμπελ το 1909 για τη φυσική.
ΠΗΓΗ


Βαρουφάκης: Πώς η Ελληνική κρίση επηρεάζει όλο τον πλανήτη;



Ο γνωστός καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα συνέντευξή του στο Fxstreet.com για τις παγκόσμιες επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.
Διαβάστε το κείμενο:
Πριν από ένα χρόνο ακούσαμε για πρώτη για φήμες ότι η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη. Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο, που από κουτσομπολιό φτάσαμε να το θεωρούμε γεγονός;
Κάτι πολύ απλό. Στο τέλος η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια, ότι η Ευρώπη απαντά με υπεκφυγή στο θέμα της κρίσης.
Το Μάιο του 2010 η Ευρώπη αποφάσισε να διοχετεύσει στο αφερέγγυο ελληνικό κράτος το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα μειώσει το εθνικό εισόδημα (απ το οποίο, νέα και παλιά δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν).
Ένα χρόνο αργότερα, το 2011, έγινε ξεκάθαρο ότι η πολιτική εκείνη, απλώς καθυστερούσε την αναπόφευκτη χρεοκοπία. Ήταν εκείνη την περίοδο που για πρώτη φορά ακούστηκαν φήμες για απομάκρυνση της Ελλάδας.


Η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Αποκαλυπτικός ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στο χθεσινό τους φύλλο: «Η περισσότερη βοήθεια προς την Αθήνα κάνει κύκλο και ξαναγυρίζει στην Ευρώπη»! Διαφωτιστικός και ο τίτλος του ίδιου θέματος στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας: «Η Αθήνα ούτε καν βλέπει πλέον τις περισσότερες από τις πληρωμές διάσωσής της»! Ακρως επεξηγηματικός και ο υπότιτλος: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει ως προς την τρόικα, γιατί η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της»!
Με τρεις τίτλους, η αμερικανική εφημερίδα τίναξε στον αέρα το παραμύθι ότι δήθεν με τα λεφτά της τρόικας πληρώνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις δύο χρόνια τώρα μισθούς και συντάξεις και αποκάλυψε στους ανά την υφήλιο αναγνώστες της το παιχνίδι που παίζουν η ΕΕ και το ΔΝΤ στις πλάτες των Ελλήνων.
«Σχεδόν τίποτα από τα χρήματα (σ.σ. των δανείων) δεν πηγαίνει στην ελληνική κυβέρνηση για να πληρώνει ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντιθέτως, τα χρήματα κυλούν κατευθείαν πίσω στις τσέπες της τρόικας», αναφέρει ευθύς εξαρχής το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία στη συνέχεια προσθέτει: «Ετσι λοιπόν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ της ευρωπαϊκής διάσωσης που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετούν κυρίως μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας, ενώ η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει… Η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της – εκτός από εκείνα που οφείλει στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ».


Πρώην ΥΠΕΞ Γερμανίας:«Η Ρωσία είναι έτοιμη να δεχθεί την Ελλάδα και κανείς δεν μιλάει για αυτό»





Αν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη, τα Βαλκάνια θα παραμείνουν εκτός της ΕΕ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και υπάρχει ενδεχόμενη αποτυχία του έργου του ευρώ, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να αφήσει για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να αποσυντεθεί η Ευρώπη» είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».


Μπερλουσκόνι: «Να φύγει η Γερμανία από την Ευρωζώνη»!




Επέστρεψε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας σε μέλη του κεντροδεξιού κόμματός του, People of Liberty. Στην ομιλία του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και υποστήριξε πως η Ιταλία πρέπει να αρχίσει να τυπώνει μόνη της ευρώ. «Η τρελή μου ιδέα είναι να αρχίσουμε να τυπώνουμε ευρώ μόνοι μας. Η Γερμανία θα πρέπει να αφήσει την ευρωζώνη εάν δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να γίνει ο δανειστής της ύστατης στιγμής. Εάν η ΕΚΤ δεν αναλάβει αυτό το ρόλο, τότε ο ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη θα πρέπει να αναθεωρηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε. Επιπρόσθετα σημείωσε πως αν η Ιταλία βγει από το ευρώ δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να πιέσει περισσότερο την Ευρώπη., ενώ είπε με νόημα "Ciao, ciao Ευρώπη", αν η ΕΚΤ δεν τυπώσει χρήμα. Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός, αλλά θα παραμείνει «στην υπηρεσία του κόμματος».


Γερμανία: Πτώση εξαγωγών στην Νότια Ευρώπη


Πτώση σημείωσαν στο α’ τρίμηνο του 2012 οι εξαγωγές της Γερμανίας στη Νότια Ευρώπη, μεταδίδει το Bloomberg. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Στατιστικού Γραφείου της Γερμανίας, οι εξαγωγές στην Πορτογαλία υποχώρησαν 14% σε σχέση με πέρυσι, την ώρα που οι πωλήσεις στην Ελλάδα διολίσθησαν κατά 9,8%.
Οι ισπανικές παραγγελίες έπεσαν κατα 7,8% και οι ιταλικές κατά 7,6%. 


New York Times: H Γερμανία να πάψει να κατηγορεί την Ελλάδα


«Τον υπερβολικό δανεισμό της Ελλάδας τον δημιούργησαν οι γερμανικές


 τράπεζες».

Μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν ιδιαιτέρως οδυνηρή, αναφέρει η εφημερίδα.
Σε «αναγκαίες υποχωρήσεις» πρέπει να προβούν όλα τα μέρη για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης, τονίζεται σε σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας «New York Times», όπου γίνεται λόγος για παιχνίδια με αλληλοκατηγορίες.
Όπως υποστηρίζει η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης της Ισπανίας και της Ιταλίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, καθώς, όπως προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, η σημερινή δομή της ευρωζώνης «δεν είναι βιώσιμη».
Σύμφωνα με το άρθρο, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, το ΔΝΤ και πολλοί οικονομολόγοι επισημαίνουν επίσης την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγων για να διευκολυνθεί ο δανεισμός των υπερχρεωμένων κρατών. Ο κ. Ντράγκι ζητά και την υλοποίηση μακροπρόθεσμων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, στις οποίες θα περιλαμβάνεται η διασφάλιση των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η εποπτεία των τραπεζών.
«Αυτό που απουσιάζει», όπως επισημαίνεται, «είναι το θάρρος από την πλευρά των πολιτικών, που αποφεύγουν να πουν στους ψηφοφόρους τους ορισμένες βασικές, σκληρές αλήθειες».


Παράπονα επειδή δεν πήρε τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Με επιστολή μας προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου κ Γεώργιο Θεοδώρου ζητήσαμε να τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου, προ ημερησίας διατάξεως για λίγα λεπτά, προκειμένου να ενημερώσουμε το Σώμα για θέματα προστασίας της Ρεματιάς.  Μας ενημέρωσε τηλεφωνικά πως σύμφωνα με τον καλλικράτειο κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων δεν επιτρέπεται ο «καθένας» [όπως μας απεκάλεσε] να λαμβάνει τον λόγο και να μιλάει σε αυτά. Τυπικά είχε δίκιο αλλά ουσιαστικά  στερεί από τους πολίτες και τους φορείς  ένα δικαίωμα που επί προεδρίας του νυν δημάρχου, κ Γιώργου Κουράση, ασκούσαμε άνευ κωλύματος, επί χρόνια επ’ ωφελεία όλων. Μας μένει λοιπόν μόνο ο τύπος και το διαδίκτυο για την άσκηση του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος της πληροφόρησης, της διαμαρτυρίας και της ανταλλαγής απόψεων.  Η τοποθέτηση μας θα ήταν η εξής:
Ο Σύλλογός μας εδώ και χρόνια, εκτός των άλλων θεμάτων, ασχολείται με το θέμα της προστασίας των ελεύθερων χώρων, της τήρησης της νομιμότητας κατά την κατάληψή τους  καθώς και της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων.


ΧΑΛΑΝΔΡΙ- ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Αγώνα




                        ΧΑΛΑΝΔΡΙ-  ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ- 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Αγώνα

     Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου,διοργανώνει τον 1ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Αγώνα «ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΕΙΑ» για τους νέους των γυμνασίων και των λυκείων του Χαλανδρίου ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσα από τις δικές τους δημιουργίες.

Πρόγραμμα με σειρα Παρουσιασησ
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012


  • Καλωσόρισμα της Προέδρου Δ.Σ. Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου κας. Τζίνας Πούλου
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Γεωργίου Κουράση


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1/6/1981 πεθαίνει ο Χρηστάκης (Χρήστος Σύρπος το πραγματικό του όνομα), λαϊκός τραγουδιστής. [γεν. 1924]




Λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, που άφησε εποχή τα χρόνια της δικτατορίας για το ερμηνευτικό του ταμπεραμέντο και τις φιγούρες του στην «πίστα». Αποκλήθηκε «Τζόνι Χάλιντεϊ» της Ελλάδας. Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια και Θα ζήσω ελεύθερο πουλί, που ακούγονται μέχρι σήμερα.
Ο Χρήστος Σύρπος, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1924 στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθε οικογενειακώς στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Δράμα, όπου δούλεψε αρχικά ως υδραυλικός. Στο τραγούδι μπήκε με την προτροπή και τη βοήθεια του ρεμπέτη Κώστα Καπλάνη.
Στο διάστημα 1950 - 1967 τραγουδούσε «σεκόντο» (δεύτερη φωνή) και έπαιζε κιθάρα και μπαγλαμαδάκι δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού (Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια κ.ά.), τόσο στη δισκογραφία, όσο και στο πάλκο. Από το 1967 ξεκίνησε σόλο καριέρα με μεγάλη επιτυχία. Ήταν το πρώτο όνομα στα μαγαζιά της παραλίας (Δειλινά κλπ.) και διασκέδαζε τους θαμώνες τους μέχρι πρωίας. Είχε τη συνήθεια να τραγουδάει ξαπλωμένος ανάσκελα στην «πίστα», ενώ τον σκέπαζαν οι σωροί από τα σπασμένα πιάτα.


Δελτίο Τύπου του Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ για την άνοδο στην Α' Κατηγορία του Ε.Σ.Κ.Α.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανδρική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ επιτυγχάνοντας την άνοδο στην Α΄κατηγορία Ε.Σ.Κ.Α., έδωσε μιά ακόμη μεγάλη χαρά αλλά και συνέχεια στους πανηγυρισμούς των Μελών του Συλλόγου μας, αφού μετά την ανάδειξη της ως Πρωταθλήτρια ομάδας του Γυναικείου Τμήματος και την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία των γυναικείων πρωταθλημάτων της Α’ Ε.Σ.Κ.Α., οι άνδρες κατάφεραν και πέτυχαν την άνοδό τους, για πρώτη φορά στην αντίστοιχη κατηγορία!

Μετά από αγώνες play off, αρχικά εναντίον του Γ.Α.Ο. ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΩΝ όπου κέρδισε με 3-1 αγώνες και κατόπιν με την ομάδα της Γ.Ε. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ που επικράτησε με 3-0.


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1940 γεννιέται η ηθοποιός και ποιήτρια Κατερίνα Γώγου [θαν. 1993]



Κατερίνα Γώγου – Βιογραφικό
Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940 και αυτοκτόνησε με χάπια στις 3 Οκτωβρίου 1993. Ήταν ηθοποιός και συγγραφέας. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.
Η Κατερίνα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ποίηση. Η αιώνια έφηβος, η οργισμένη, η πιο σπαρακτικά ραγισμένη φωνή της γενιάς της.
Μια ποιήτρια που έγραφε για να μην εκραγεί, που είχε κάνει τον πόνο και το παράπονο στίχους, κι αυτοί οι στίχοι ήταν παραπονεμένοι και οργισμένοι, αλλά πάνω απ’ όλα αληθινοί.
Όπως έχει ειπωθεί “Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι ‘ποιητές’ έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω απ’ όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες…». Όσα χρόνια κι αν περάσουν η Γώγου θα παραμένει η ποιήτρια των νεοτέρων γενιών, αφού με τους νέους, κατά κύριο λόγο «συνομίλησε». Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Χρηστάκης, η Κατερίνα ήταν έξω από κάθε λογής εκδοτικά και καλλιτεχνικά κυκλώματα και κλίκες και γι’ αυτό σπάνια γίνονταν γι’ αυτήν αναφορές στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ποιητής και


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG




.
Ενώ η διεθνής συνθήκη ACTA και ο αμερικάνικος νόμος CISPA θέτουν το σκηνικό για την καταστολή του World Wide Web (Διαδικτύου), τεχνοκράτες εργάζονται πυρετωδώς για να μπορούν να εντοπίζουν την ταυτότητά σας και ...
να βεβαιωθούν ότι όλες οι δραστηριότητές σας θα παρακολουθούνται προσεκτικά και θα βρίσκονται υπό έλεγχο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει τώρα στο να δημιουργήσει ένα υποχρεωτικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλους τους πολίτες της ΕΕ που θα υλοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη για την online τυποποίηση τόσο επιχειρήσεων όσο και προσώπων των χρηστών μέσω μιας κοινής «ηλεκτρονικής υπογραφής». Μια απλή πιστοποιημένη ταυτότητα θα δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε online δεδομένα και εμπορικές δραστηριότητες. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να εισέλθουμε σε ένα σύστημα Χαράγματος του Θηρίου και ένα εξέχον μέλος της Λέσχης Bilderberg βρίσκεται πίσω από αυτό το σύστημα. Η Neelie Kroes, είναι η Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα της ΕΕ και προωθεί μια νομοθεσία που ελπίζει ότι θα αναγκάσει «τη υιοθέτηση εναρμονισμένων ηλεκτρονικών υπογραφών / e-ταυτοτήτων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών πιστοποίησης (eIAS) σε κράτη μέλη της ΕΕ».


ΣΟΚ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ: Σκοτώνουν και τρώνε τα ζώα της Αθήνας!




ΣΟΚ – ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ: Σκοτώνουν και τρώνε τα ζώα της Αθήνας!

Αναφορά με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατέθεσε σήμερα η Φιλοζωική Εταιρία, ώστε να σταματήσει «ο βάναυσος αφανισμός των ζώων της Αθήνας από αλλοδαπούς, προς βρώσιν».
Όπως καταγγέλλει η Φιλοζωική, «συνάνθρωποί μας, αλλοδαποί, μη έχοντας πλέον τα προς το ζην λόγω της οικονομικής κρίσης, σκοτώνουν με οποιονδήποτε τρόπο, όσα ζώα βρουν στο διάβα τους, προκειμένου να τραφούν με αυτά, οδηγώντας τη ζωή στο έσχατο σκαλοπάτι της». Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προχώρησε στην αναφορά μετά από καταγγελίες που συνοδεύτηκαν από «φρικτές φωτογραφίες για το θέμα της σφαγής σκύλων, του τεμαχισμού τους και πώς οδηγούνται στην πυρά».


ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ… ΧΡΥΣΟ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!


Το βάρος της κάθε χρεωμένης χώρας σε... χρυσό ζητούν πλέον οι γερμανοί για να προσφέρουν την βοήθειά τους! 
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, στο Βερολίνο εξετάζουν αντί των ευρωομολόγων ένα σχέδιο για «Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εξόφλησης», που θα χρηματοδοτεί το χρέος χωρών έναντι των αποθεμάτων τους σε χρυσό ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους.




Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο αφού πρώτη η Φινλανδία, που είναι και από τις λεγόμενες χώρες «δορυφόρους» της Γερμανίας, είχε ζητήσει κάτι ανάλογο από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011.


1940 γεννιέται η ηθοποιός και ποιήτρια Κατερίνα Γώγου [θαν. 1993]



Κατερίνα Γώγου – Βιογραφικό
Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940 και αυτοκτόνησε με χάπια στις 3 Οκτωβρίου 1993. Ήταν ηθοποιός και συγγραφέας. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.
Η Κατερίνα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ποίηση. Η αιώνια έφηβος, η οργισμένη, η πιο σπαρακτικά ραγισμένη φωνή της γενιάς της.
Μια ποιήτρια που έγραφε για να μην εκραγεί, που είχε κάνει τον πόνο και το παράπονο στίχους, κι αυτοί οι στίχοι ήταν παραπονεμένοι και οργισμένοι, αλλά πάνω απ’ όλα αληθινοί.
Όπως έχει ειπωθεί “Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι ‘ποιητές’ έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω απ’ όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες…». Όσα χρόνια κι αν περάσουν η Γώγου θα παραμένει η ποιήτρια των νεοτέρων γενιών, αφού με τους νέους, κατά κύριο λόγο «συνομίλησε». Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Χρηστάκης, η Κατερίνα ήταν έξω από κάθε λογής εκδοτικά και καλλιτεχνικά κυκλώματα και κλίκες και γι’ αυτό σπάνια γίνονταν γι’ αυτήν αναφορές στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ποιητής και πρώην υπουργός δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Κατερίνα σαν τον: «Μαγιακόφσκι της Πλατείας Εξαρχείων».


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha