Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε επειδή δεν είχε να φάει…


Πέθανε επειδή δεν είχε να φάει…Σοκ και δέος προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας 45χρονης στην Ηλεία, επειδή είχε να φάει πολλές ημέρες.

Το περιστατικό συνέβη στα Μακρίσια Ηλείας. Χθες, ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε νεκροτομή στο πτώμα της 45χρονης. Όπως αποδείχτηκε, η άτυχη γυναίκα υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους γενικευμένης απίσχνασης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η γυναίκα είχε πάθει έμφραγμα δύο ημέρες πριν το θάνατό της, μάλλον από την ασιτία, αφού ο οργανισμός της είχε επιβαρυνθεί από την πολύ κακή της διατροφή.


Όπως έγινε γνωστό, η 45χρονη στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα εξαρτήσεων. Ωστόσο, είχε τέτοια ψυχική δύναμη, που κατάφερε να νικήσει τα πάθη της και να αναζητήσει στα Μακρίσια μια νέα αρχή. Η εκκλησία στάθηκε δίπλα της και της παραχώρησε μια στέγη, ενώ για το φαγητό της φρόντιζε η βοήθεια στο σπίτι.

Όμως τον τελευταίο καιρό η υγεία της επιβαρύνθηκε πολύ. Έτσι, η 45χρονη άφησε την Τετάρτη την τελευταία της πνοή, μη μπορώντας πλέον να κρατηθεί στα πόδια της. Οι συνθήκες διαβίωσής της ήταν τόσο ελεεινές, που τελικά δεν τα κατάφερε...


Ένα bar που πάς αποκλειστικά...χωρίς ρούχα!



08 Δεκεμβρίου 2011
Ένα bar που πάς αποκλειστικά...χωρίς ρούχα!!(PHOTOS)
Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε τι θα βάλετε κάθε φορά που είναι να βγείτε για φαγητό; Θέλετε να βρείτε κάτι πρωτότυπο που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε; Μάλλον κάπως έτσι σκεφτόταν και η σχεδιάστρια ρούχων Natalie Bak από την Αυστραλία, η οποία δημοσιοποίησε την ιδέα της για το γυμνό γεύμα, δηλαδή φαγητό χωρίς καθόλου ρούχα.


HALANDRI NEWS · Α.Ο.Κ Χαλάνδρι: Νίκη και 5η θέση!



Η ομάδα του Γιαννάκη κέρδισε με 55-33 την Κηφισιά 2003 και βρίσκεται, πλέον, στην 5η θέση.
Στην 5η θέση του Πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ ΕΣΚΑ βρίσκεται ο Α.Ο.Κ Χαλάνδρι μετά τη νίκη του επί της Κηφισιάς 2003 με 55-33 εντός έδρας την περασμένη Παρασκευή. «Στο ματς με την Κηφισιά 2003 επέστρεψαν οι Κολοκυθάς (γκαρντ), Δεδέογλου (πλέι-μέικερ), ενώ σε μερικά ματς έχει απουσιάσει ο αστυνομικός, Δημήτρης Λάζος. Στο ματς της ομάδας με αντίπαλο τον Νικηφόρο Αγίας Βαρβάρας, η ομάδα μου αγωνίστηκε χωρίς τον φόργουορντ , Κωνσταντίνο Ταβλαρίδη, ο οποίος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και γι’ αυτό τον λόγο έδωσε ο παρών στο πρόσφατο ματς του τμήματος με αντίπαλο την Κηφισιά 2003», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Γιαννάκη , πριν μερικές ημέρες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι  στη θέση του πλέι-μέικερ αγωνίστηκε ο Νίκος Δεδέογλου, όπως και ο Αρσένης Αρσενίφδης με τον Γιώργο Καρακίτσο. Ως γκαρντ αγωνίστηκαν οι Δεδέογλου, Ανδρέας Σιδερίδης, Κωτούλας, Λάζος, ενώ ως φόργουρντ οι Ανδρέας Φύντρος και Χριστόφορος Αμπελάς, ενώ ως σέντερ οι Λευτέρης Δημητριάδης και  Μήνος. Κατά τη διάρκεια του ματς ο Δημήτρης Γιαννάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους αθλητές τους οποίους είχε η ομάδα στην αποστολή της.


ΙΚΑ: Με καθυστέρηση 5 ημερών η πληρωμή σύνταξης Ιανουαρίου



Με καθυστέρηση 5 ημερών θα πληρωθούν φέτος οι συντάξεις Ιανουαρίου του ΙΚΑ, στις 21 του Δεκεμβρίου αντί της 16ης. Το Ταμείο, παράλληλα, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για τα Δώρα Χριστουγέννων τα οποία πρέπει να καταβληθούν, στις συνεργαζόμενες τράπεζες, στις 14 Δεκεμβρίου (προκειμένου να εισπραχθούν από τους δικαιούχους στις 16/12).
Κακή αρχή για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ με την καθυστέρηση της πληρωμής της σύνταξης Ιανουαρίου, ενώ πλέον γίνεται λόγος για μετάθεση των ημερομηνιών εξόφλησης στον χρόνο λήξης των ομολόγωνΚακή αρχή για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ με την καθυστέρηση της πληρωμής της σύνταξης Ιανουαρίου, ενώ πλέον γίνεται λόγος για μετάθεση των ημερομηνιών εξόφλησης στον χρόνο λήξης των ομολόγωνΕνδεικτική της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα είναι το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο, μόνο για συντάξεις, απαιτούνται 1,4 δισ., ενώ την ιδια στιγμή τα έσοδα του Νοεμβρίου παρουσίασαν πραγματική καθίζηση (μείον 18,3%).


Πωλήθηκε ο «καλοκαιρινός Λευκός Οίκος» προς 21,9 εκατ. δολάρια



Γνωστός βρετανός αρχιτέκτονας αγόρασε την εντυπωσιακή φάρμα Blue Heron στο νησάκι Μartha's Vineyard στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα παραθέρισε τα τρία τελευταία καλοκαίρια.

Bob Gothard Photography & Wallace & Co. Sotheby’s International Realty
Bob Gothard Photography & Wallace & Co. Sotheby’s International Realty
Το πωλητήριο είχε μπει από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η τιμή που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες ήταν 23,7 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε αγοραστής, ο διάσημος βρετανός αρχιτέκτονας λόρδος Νόρμαν Φόστερ και η σύζυγός του Έλενα, οι οποίοι αγόρασαν το ακίνητο προς 21,9 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Vineyard Gazette.
Η ιδιοκτησία είναι έκτασης 115 στρεμμάτων και βρίσκεται στα δυτικά του νησιού Martha's Vineyard στην Μασαχουσέτη. Περιλαμβάνει πέντε κτίσματα. Το κεντρικό διαθέτει τέσσερα δωμάτια, σουίτα, τρία μπάνια και κελάρι στο υπόγειο. Ένα δεύτερο κτίσμα με πέντε υπνοδωμάτια χρησιμοποιείται ως ξενώνας. Υπάρχουν επίσης οχτώ στάβλοι, χώρος για ιππασία, γήπεδο τένις, γκολφ και μπάσκετ, πισίνα, ακόμη και ιδιωτική παραλία στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Θεσσαλονίκη: Γιορτινό γεύμα για 1.000 άπορους την παραμονή των Χριστουγέννων



Την παραμονή των Χριστουγέννων, 1.000 άποροι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γιορτινό γεύμα, σε ένα τεράστιο τραπέζι που θα στρωθεί γι’ αυτούς, στη λέσχη του ΑΠΘ, από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι.
Το γεύμα διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το Αριστοτέλειο Παενπιστήμιο (ΑΠΘ), όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Σύμφωνα με την κ. Γούλα, η αντιδημαρχία συγκεντρώνει ήδη ρούχα και τρόφιμα από
διάφορους φορείς, τα οποία θα μετατραπούν σε «πακέτα αγάπης» για Θεσσαλονικείς,
που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Προοπτική της αντιδημαρχίας είναι να δημιουργηθεί μία «μόνιμη τράπεζα» ρούχων και τροφίμων, που θα βοηθά άπορους συμπολίτες μας.


Θεσσαλονίκη: Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου… στη θάλασσα θα ανάψουν την Κυριακή



Με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο… μέσα στη θάλασσα, παγοδρόμιο και καρουζέλ υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη, φιλοδοξώντας να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τις βαλκανικές αγορές. Τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην διαφορετική, από άλλες χρονιές, πλατεία Αριστοτέλους, θα ανάψουν την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα.
Φέτος, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόλης διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές, κάτι που ο δήμαρχος αποδίδει σε «διαφορά στην αισθητική». Στην πλατεία Αριστοτέλους, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν παγοδρόμιο, καρουσέλ και ρόδα που λειτουργούν έναντι αντιτίμου. Επιπλέον, τοποθετούνται δέντρα στην πλευρά του «Ηλέκτρα Πάλας», ένα δέντρο με φωτεινά αστέρια στη θάλασσα, σπιτάκια που θα δοθούν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, μουσική σκηνή κ.α.
Στόχος των δράσεων είναι η ανάκαμψη της αγοράς του κέντρου, μέσω του κόσμου που θα επισκεφθεί την «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους» αλλά και η μετατροπή των δράσεων αυτών σε θεσμό της πόλης. Μακροπρόθεσμα, οι φορείς ελπίζουν και προσδοκούν πως η Θεσσαλονίκη θα γίνει διεθνής χριστουγεννιάτικος τουριστικός προορισμός. Οι δράσεις, φέτος, εφαρμόζονται πιλοτικά, ενώ από του χρόνου αναμένεται να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρξουν.


HALANDRI NEWS · Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Κ.Α.Π.Η. Κ.Χαλανδρίου από την ομάδα χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η.



ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR 2011

Ελάτε όλοι στο

Χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα πραγματοποιηθεί:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, 4.00-7.00 μ.μ.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, 9.00-12.00 π.μ. & 4:00-7:00 μ.μ.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011, 9.00-12.00 π.μ. & 4:00-7:00 μ.μ.

να θαυμάσουμε τις δημιουργίες της ομάδας χειροτεχνίας του Κ.Α.Π.Η.

ΣΤΟ Κ.Α.Π.Η. ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ιλιάδος 23)

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Ιωάννης Λαδόπουλος



HALANDRI NEWS · Ο Δήμος Χαλανδρίου ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18:30





Ο Δήμος Χαλανδρίου

ανάβει

το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης


ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - ΩΡΑ 18:30





Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Εμπορικός Σύλλογος σας καλούν στην «Παραμυθοχώρα» στην Κεντρική μας Πλατεία, για να ανάψουμε μαζί τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. 

Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας παροτρύνει τα παιδιά των νηπιαγωγείων της πόλης μας να κρεμάσουν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο «των ευχών και της ελπίδας» της «Παραμυθοχώρας» τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα τους.

Τα ζαχαροπλαστεία της πόλης μας θα μας γλυκάνουν με παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Από τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου «Μαρία Κανατσούλη» και τη χορωδία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου θα απολαύσουμε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ελάτε να νοιώσουμε ΜΑΖΙ τη λάμψη, τη μαγεία και την ομορφιά των πιο μαγικών στιγμών του χρόνου.


HALANDRI NEWS · Εκπαιδευτικός τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς



Εκπαιδευτικός τοποθετούσε εκρηκτικούς μηχανισμούς
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους ένας 55χρονος εκπαιδευτικός σε επαγγελματικό σχολείο, κάτοικος Ψυχικού, την ώρα που είχε τοποθετήσει και είχε ενεργοποιήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧΕ αυτοκίνητο πολίτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν εντοπίσθηκε και συνελήφθη απείλησε τους αστυνομικούς με ένα ομοίωμα πιστολιού.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον 21 εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια κ.λπ, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.


HALANDRI NEWS · Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.


Blog για το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου Blog for the volleyball team of G.S. Halandriou






Δώρο Χριστουγέννων: Μάθετε πώς υπολογίζεται, ποιοι το δικαιούνται και τις συνέπειες για τους εργοδότες που δεν θα το καταβάλλουν



Υπολογίστε σωστά το δώρο Χριστουγέννων!
 Είναι ο 13ος μισθός που αποτελεί, τουλάχιστον για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, μάννα εξ ουρανού!

Το Δώρο θα μπει στη τσέπη μισθωτών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Για να υπολογιστεί σωστά πρέπει να ληφθεί υπόψη αν ο δικαιούχος αμείβεται με ημερομίσθιο ή μισθό ενώ η χρονική περίοδος που υπολογίζεται είναι από την πρώτη Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι λοιπόν που εργάζονται όλη αυτή τη χρονική περίοδο κάθε έτους δικαιούνταιολόκληρο το Δώρο, δηλαδή έναν επιπλέον μηνιαίο μισθό για τους αμοιβόμενους με μισθό καιμε 25 ημερομίσθια για όσους αμείβονται με ημερομίσθια.

Ωστόσο, αν η εργασία δεν διήρκεσε ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, είτε γιατί αποχώρησαν είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα του Δώρου, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της εργασίας τους.
Δηλαδή υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
Καταλυτική ημερομηνία καταβολής του Δώρου είναι η 21η Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εργοδότης να το καταβάλει νωρίτερα.
Όσοι πάντως εργοδότες δεν το καταβάλλουν ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου. Για το λόγο αυτό επιθεωρητές εργασίας βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε καταγγελία.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα Newsbomb


Η αλήθεια για τους Ερπετοειδείς



Η αλήθεια για τους Ερπετοειδείς: Εξωγήινοι εισβολείς στη Γη και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

 Ποιοί είναι οι ερπετοειδείς ; dr.jpg
Οι ερπετοειδείς αναφέρονται σε μαρτυρίες βαθιά μέσα στους αιώνες, αλλά ποιοι είναι και από πού ήρθαν; Άλλοι θεωρούν ότι οι ερπετοειδείς ήταν όντα που εξελίχθηκαν στη γη και άλλοι ότι ήρθαν από τον αστερισμό του Δράκοντα (Draco). Μέσα από άπειρους αυτόπτες μάρτυρες, έχουμε συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική προέλευση των ερπετοειδών εξωγήινων, το ποιοι είναι και το ποιες είναι οι προθέσεις τους....


Κίνδυνος για τα ιστολόγια μέσω...στατιστικών





Τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις μεταξύ μπλόγκερς, για έναν απρόσκλητο επισκέπτη εν ονόματιdomar.ru!

Εμφανίζεται στα στατιστικά ως σελίδα παραπομπής με αξιόλογες επισκέψεις αναλόγως το σύνολο της ημερησίας επισκεψιμότητας έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή του διαχειριστή, και να μπει στον πειρασμό να την επισκεφτεί...
Πληροφορίες θέλουν την μεταφορά σε οθόνη αναμονής που σε λίγα λεπτά υποκλέπτει τους κωδικούς του λογαριασμού της Google. Δηλαδή από το... Gmail ως το Youtube!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ DOMAR.RU!!!


Προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας με αγάπη...



thumb
Της Τζένης Κ. 

Ναι, είναι πιο εύκολο, πιο φιλικό προς το στομάχι (το στομάχι του κορμού και το στομάχι του μυαλού),  να δίνει κανείς τράτο σε καινούρια πρόσωπα εγνωσμένου ευρωπαϊκού κύρους και στο μεταξύ να αποδέχεται την προκαταβολή της εξόντωσης διαβάζοντας για σχέσεις μεταξύ celebrities, για την άγνοια κινδύνου και τα κατορθώματα των ξανθών call girl  πολυτελείας που πλαισιώνουν το συστημικό χιούμορ, παίζοντας το ρόλο των γλαστρών σε εκπομπές υψηλής θεαματικότητας… Σάσα, Κατερίνα, Όλγα κλπ…
Ναι, είναι ωραίο να πασαλείβει κανείς με το ένα μάτι στην άρνηση, με τον πιο ανώδυνο τρόπο, τα οδυνηρά της εποχής του. Na κάνει το καθήκον του σκανάροντας εικόνες (στην καλύτερη περίπτωση έξυπνες), που υποκαθιστούν χιλιάδες λέξεις η καθεμιά. Το έχουμε κάνει όλοι. Κι αποτελεί μια απλή ασυνταγογράφητη μορφή αντιβίωσης  για τις αμετάκλητες νόσους της καμπούρας μας. Αυτής που από ντροπή αφήνουμε όλοι να υψώνεται προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. «Παίρνω το δρόμο το ροζ, να βρω το μάγο του Οζ, για να μου πει το πώς. Ποιο «πώς;». «Πώς να νικήσω τις μάγισσες»… «Άχυρα μες στο κεφάλι μου έχω και μοιάζει ο νους μου με το παχνί. Γι’ αυτό και όμως πρέπει να προσέχω, δίχως μυαλό να μη βγάζω φωνή»…
Η αποχή και η φυγή από τις διαδικασίες επεξεργασίας είναι ελιξίριο μακροζωίας. Όχι όμως και ελιξίριο ευζωίας…  Τον υγιή δρόμο κάθε φορά τον διαλέγουν τα μη κατεργασμένα, τα βιολογικά παιδιά. Που είναι συνδεδεμένα με την πηγή τους, που ενθουσιάζονται με τα ίδια τους τα αισθήματα και υιοθετούνε άθελά τους μόδες που δεν είναι πια της μόδας… 


Το ναυάγιο του σοβιετικού «Τιτανικού»



Στο φως η υπόθεση του πλοίου «Ιωσήφ Στάλιν» που έπεσε σε σοβιετικές νάρκες το 1941
Λεγόταν «Ιωσήφ Στάλιν», είχε κατασκευαστεί το 1939 στην Ολλανδία έπειτα από προσωπική παραγγελία τού τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης και ήταν το καμάρι του εμπορικού ναυτικού της σοβιετικής αυτοκρατορίας.
Ωστόσο η κακή τύχη του σοβιετικού «Τιτανικού» έμεινε θαμμένη για πολλές δεκαετίες στα κρατικά αρχεία. Οταν αποκαλύφθηκε, πριν από μερικές ημέρες, έφερε στο φως μια τραγωδία: 3.849 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νερά του Κόλπου της Φινλανδίας, όταν το «Ιωσήφ Στάλιν», το κρουαζιερόπλοιο με τις δύο γέφυρες, χτυπήθηκε από νάρκες του σοβιετικού ναυτικού.
Ολα ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια. Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 1941 ο γερμανικός στρατός προέλαυνε σχεδόν χωρίς αντίσταση στα εδάφη της Σοβιετικής Ενωσης. Στα χέρια των ναζιστών έπεφταν το ένα μετά το άλλο τα λιμάνια της Βαλτικής. Ενα νησάκι στα ανοικτά της Εσθονίας, το Χάνκο, ήταν πλέον ανυπεράσπιστο. Για να αποδείξει τη φροντίδα του για τον λαό του, ο Στάλιν αποφασίζει να στείλει το καμάρι του για να παραλάβει τον ντόπιο πληθυσμό και τη φρουρά του νησιού. Στο πλοίο επιβιβάζονται χιλιάδες κόσμος - σε κάθε καμπίνα στριμώχνονται δέκα και δεκαπέντε άτομα. Στα καταστρώματα δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό χιλιοστό ελεύθερο.
Το «Ιωσήφ Στάλιν» συνοδεύεται από δύο ατράκτους του σοβιετικού πολεμικού ναυτικού. Αλλά ενώ οι στρατιωτικοί έχουν τον χάρτη με τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι νάρκες, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου ταξιδεύει στα τυφλά.
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Η πρώτη έκρηξη ακούγεται τα μεσάνυχτα της 4ης Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο. Χιλιάδες επιβάτες πνίγονται ή πεθαίνουν από το κρύο. Το πλοίο θα παραμείνει μισοβυθισμένο, με 2.500 επιζώντες να περιμένουν επί δύο ημέρες τη σωτηρία.
Η εντολή του Στάλιν όμως είναι να τορπιλιστεί το κρουαζιερόπλοιο για να μην πέσει στα χέρια των ναζιστών. Οι Σοβιετικοί δεν θα προλάβουν. Και οι επιζώντες θα οδηγηθούν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ταλίν. Μετά την απελευθέρωσή τους από τον Κόκκινο Στρατό ο πλοίαρχος θα εκτελεστεί για «εσχάτη προδοσία».



«Θύμα» της οικονομικής κρίσης οι γεννήσεις



Η οικονομική κρίση βάζει…τρικλοποδιά στην μητρότητα: αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μείωση στις γεννήσεις γεγονός που το αποδίδουν μεταξύ άλλων και στα οικονομικά προβλήματα που προβληματίζουν τα νέα ζευγάρια.
Είναι ενδεικτικό ότι έχουν μειωθεί κατά 10% οι γεννήσεις, με αποτέλεσμα να εντείνεται το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας.
Όμως, η «γονιμότητα έχει σημασία» τόνισε σήμερα ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Ταρλατζής.
Αναφερόμενος στα ευρήματα διεθνής μελέτης, ένα στα έξι ζευγάρια στην Ευρώπη αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης σήμερα, το οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο μεταφράζεται σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους με προβλήματα υπογονιμότητας.
Μόνον το 2003, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ των 27 μειώθηκε σε 1,47 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα.


Η μείωση αφορολογήτου σπρώχνει άλλους 2 εκατ. Ελληνες στη φτώχεια



Αλλοι 2 εκατ. Ελληνες, ακόμη και εργαζόμενοι, κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το τυπικό όριο της φτώχειας λόγω των πολιτικών του Μνημονίου
Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από την Εκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που εδρεύει στη Γενεύη, αναφορικά με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η ΔΟΕ επισκέφθηκε τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από καταγγελίες της ΓΣΕΕ για «παραβίαση διεθνών συμβάσεων μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών του Μνημονίου δανεισμού».
Και εργαζόμενος και φτωχός
Στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αξίζει να σημειωθεί ότι από τη φτώχεια δεν απειλούνται μόνο οι άνεργοι ή οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ηλικιωμένοι, αλλά και τα ενεργά τμήματα του λαού λόγω της υψηλής φορολόγησης (η οποία -σχεδόν αποκλειστικά- αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους.


Βραζιλία: Ν/σ ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω αποψίλωση του Αμαζονίου



 


Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο



Φτιάξτε σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη κατασκευή αστραφτερά στολίδια για το δέντρο! Τα παιδιά θα είναι σίγουρα περήφανα που στο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι και ένα στολιδάκι από τα χεράκια τους!

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά


HALANDRI NEWS · ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ



Kαλημέρα - Έλλη Κοκκίνου


Στίχοι: Φοίβος
Μουσική: Φοίβος
Πρώτη εκτέλεση: Έλλη Κοκκίνου



Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha