Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σαν σήμερα - 25 Νοεμβρίου


Συνθήκης του Παρισιού
1667: Φονικός σεισμός πλήττει την περιοχή του Αζερμπαϊτζάν με 80.000 νεκρούς.


1783: Φεύγουν οι τελευταίοι βρετανοί στρατιώτες από τη Νέα Υόρκη, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού, η οποία τερμάτιζε την Αμερικανική Επανάσταση. 


1795: ο βασιλιάς Στανισλάβ Αύγουστος II παραιτείται από θρόνο της Πολωνίας μετά την τριχοτόμηση της χώρας του από την Πρωσία, τη Ρωσία και την Αυστρία.
Παρατήρηση: Ο βασιλιάς λεγόταν Στάνισλαβ Β’ Αύγουστος Πονιατόβσκι και όχι «Στανισλάβ Αύγουστος II». Ο βασιλιάς δεν παραιτήθηκε αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση αφού δεν υπήρχε πλέον βασίλειο της Πολωνίας. Επιπλέον, πρέπει να προστεθεί το οριστικό άρθρο ‘‘το’’ πριν από τη λέξη ‘‘θρόνο’’.

1826: Η φρεγάτα "Ελλάς"

1826: Η φρεγάτα "Ελλάς", η ναυαρχίδα του ελληνικού επαναστατικού στόλου, φθάνει στο Ναύπλιο από τις Η.Π.Α.

1867: Ο Αλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει τη δυναμίτιδα.


Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»




Η κατεστραμμένη γέφυρα του Γοργοποτάμου
Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.


Συνθήκη του Παρισιού (1783)


Συνθήκη του Παρισιού 1783,
υπογεγραμμένος επάνω 3 Σεπτεμβρίου 1783, τυπικά τελείωσε Αμερικανικός επαναστατικός πόλεμος μεταξύ Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Δέκα τρεις αποικίες στη Βόρεια Αμερική που είχε επαναστατήσει ενάντια στο βρετανικό κανόνα μέσα 1776. Υπογεγραμμένες η Μεγάλη Βρετανία βοηθητικές συνθήκες με Γαλλία και Ισπανία σαν Συνθήκες των Βερσαλλιών 1783. Η συνθήκη αναφέρεται συνήθως ως Δεύτερη Συνθήκη του Παρισιού, η πρώτη ύπαρξη Συνθήκη του Παρισιού 1763. Διάφορες άλλες συνθήκες έχουν γίνει επίσης με αυτό το όνομα. (Δείτε: Συνθήκη του Παρισιού.)

Περίληψη


Δυο αρκουδάκια του «Αρκτούρου» επιστρέφουν σπίτι τους



Όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον, για δυο αχώριστα αρκουδάκια που μεγάλωσαν σαν αδέλφια στον Κτηνιατρικό Σταθμό της οργάνωσης «Αρκτούρος» στον Αετό Φλώρινας, από τον περασμένο χειμώνα που βρέθηκαν ορφανά! Ο «Λιτλ Τζον» και ο «Νικήτας» πέρασαν με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι πλέον σε θέση να επιστρέψουν στο «σπίτι» τους.
        
Τα δυο πανέμορφα αγρίμια τα ένωσε από μωρά κοινή μοίρα. Έχασαν και τα δυο τις μητέρες τους και βρέθηκαν το ένα να κλαίει σε δασική περιοχή του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά και το άλλο στη στάνη ενός κτηνοτρόφου στο Περτούλι Τρικάλων, που το φρόντιζε σαν... κατοικίδιο! Η ηλικία τους ήταν ιδανική για να ενταχθούν στο πρόγραμμα προσαρμογής που βασίστηκε στο πρωτόκολλο του Αμερικανού ειδικού Τζον Μπίτσαμ και έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αϊντάχο των ΗΠΑ.
        
Το πρόγραμμα προβλέπει την περίθαλψη και εκπαίδευση των ορφανών με όσο το δυνατό μικρότερη ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μη συνηθίσουν στην εξάρτηση. Και τα δυο κατάφεραν να επιβιώσουν, κερδίζοντας το δικαίωμα να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία. Πριν τα απελευθερώσουν, οι υπεύθυνοι του «Αρκτούρου» θα τους τοποθετήσουν ειδικά ραδιοκολάρα για να παρακολουθούν την πορεία επανένταξής τους στο φυσικό τους περιβάλλον.


Γερμανία και Πολωνία "πρωταθλητές" βιομηχανικών ρύπων στην ΕΕ



Η Γερμανία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί βιομηχανικών ρύπων στην ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την περιβαλλοντική υπηρεσία της Ένωσης.

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Ισπανία ακολουθούν στον κατάλογο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) που έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη, βασιζόμενη στα ευρήματά της με βάση δεδομένα του 2009 που περιλαμβάνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

"Κατά προσέγγιση, το ένα πέμπτο του κόστους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία στην Ευρώπη προέρχεται από εγκαταστάσεις στη Γερμανία -- η μεγαλύτερη αναλογία χώρας στην ΕΕ", αναφέρει σε δήλωσή της η διευθύντρια της EEA Ζακλίν Μακγκλέιντ.


HALANDRI NEWS · Αγωνιστική δραστηριότητα 27/11-30/11


GS Halandriou volley teamΣημαντικούς αγώνες για τις ομάδες του Γ.Σ. Χαλανδρίου περιλαμβάνει
το αγωνιστικό πρόγραμμα και αυτή την εβδομάδα.


Την Κυριακή 27/11, για την 9η αγωνιστική η ομάδα των νεάνιδων

υποδέχεται για το γ΄ όμιλο της ά φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος

 νεάνιδων, την ομάδα του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, στο κλειστό του Δ.Γ.



Απίστευτη αποκάλυψη απο την Τράπεζα της Ελλάδος: 450.000 νοικοκυριά είναι αυτή την στιγμή χωρίς εισόδημα



Περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο......
12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.

Την ίδια ώρα, το μέλλον για την απασχόληση και τις αμοιβές προδιαγράφεται ζοφερό. Για το 2011 η ΤτΕ εκτιμά ότι οι μέσες ακαθάριστες πραγματικές αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) θα μειωθούν κατά 6,3%, ύστερα από πτώση 9,1% πέρυσι. Μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι αμοιβές των μισθωτών (σε τρέχουσες τιμές) μειώθηκαν κατά 9,4%, εξαιτίας τόσο της περικοπής των αμοιβών τους κατά 3,1%, όσο και των απολύσεων κατά 6,5%.
Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.

Η ΤτΕ κρούει μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανεργίας, δεδομένου ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω του ενός έτους σε αναζήτηση εργασίας) αυξάνονται διαρκώς. Δηλαδή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ταυτόχρονης ύπαρξης υψηλής ανεργίας, κενών θέσεων εργασίας και πληθωρισμού


www.eglimatikotita.gr


«Γοργοπόταμος», ντοκυμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου. (2006)


1942: οι ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις υπό τους Ζέρβα και Βελουχιώτη ανατινάσσουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου.


Η εκπομπή με τίτλο «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ» επιχειρεί την παραστατική αναβίωση του γεγονότος του σαμποτάζ κατά των Γερμανών τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942, μέσα από την κατάθεση της προσωπικής μαρτυρίας του μοναδικού εν ζωή της ομάδας των σαμποτέρ, 64 χρόνια μετά, ΘΕΜΗ ΜΑΡΙΝΟΥ. Όντας τότε μέλος της ομάδας των Βρετανών καταδρομέων συμμετείχε στην ανατατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, επιχείρηση γνωστή με την ονομασία «Χάρλινγκ», ανατρέποντας για καιρό τη βασική γραμμή (Θεσσαλονίκης-Πειραιά) ανεφοδιασμού των Δυνάμεων του Άξονα στη Βόρεια Αφρική. Η αφήγησή του αναφέρεται αναλυτικά στους Βρετανούς που έλαβαν μέρος, στη σχέση του με το Συμμαχικό Στρατηγείο και την εκπαίδευσή του στη Μέση Ανατολή. Περιγράφει επιπλέον, τη δική του συμμετοχή στην αποστολή της ανατίναξης, τις επαφές της Βρετανικής αποστολής με τους Έλληνες πράκτορες των Βρετανών στην Ελλάδα, τις προσπάθειες για συνεννόηση με τις ομάδες των ανταρτών της Στερεάς Ελλάδας, τη σύμπραξη των αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΔΕΣ και του ΕΑΜ, ενώ εξιστορεί λεπτομερώς τον σχεδιασμό και τις οργανωτικές ενέργειες μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσης της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρεμβάλλεται φωτογραφικό υλικό και πλάνα αρχείου της περιόδου.


HALANDRI NEWS · Θερμή ανταπόκριση στις δράσεις του ΣΚΑΪ και της Vodafone



Tα στοιχεία αναλυτικά


Σημαντικά αποτελέσματα είχε η δράση του ΣΚΑΪ και της Vodafone για την ανακύκλωση των κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ που έγινε στο Χαλάνδρι το περασμένο Σάββατο.

Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 4.000 τεμάχια (4.098) με ανακυκλώσιμα κινητά και αξεσουάρ που προωθήθηκαν στις ειδικές μονάδες για διαχείριση.

Συνολικά από τον περασμένο Μάρτιο και έως σήμερα έχουν γίνει 8 μεγάλες δράσεις και έχουν συγκεντρωθεί 42.834 τεμάχια.

Η ανακύκλωση των κινητών τηλεφώνων θα συνεχιστεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

T
α αποτελέσματα της δράσης του Σαββάτου 19/11/11, στο Χαλάνδρι και στο Ρέθυμνο.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 5.206 προϊόντα κινητής επικοινωνίας, εκ των οποίων:


HALANDRI NEWS · Οι Αθηναϊκοί αγώνες του Σαββατοκύριακου



Από την ΕΠΣ Αθηνών, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων, της Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (26 και 27/11).
epsa 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μητσοτάκης – ο Υπουργός Οικονομικών των Ξένων Τοκογλύφων (VIDEO)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μητσοτάκης – ο Υπουργός Οικονομικών των Ξένων Τοκογλύφων 
Του Πετρόπουλου Δ. Βασιλείου
Μεταπτυχιακού φοιτητή στο Exeter (Αγγλία)

Ο πρώην Πρωθυπουργός μας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «ο Επίτιμος»που μέσα σε μόλις 3 χρόνια υπερδιπλασίασε το έλλειμμα μας (το 1990-1993) έχει «παρελθόν» με οικονομικές… αναρρυθμίσεις.

Το 1964αναγνώρισε το προπολεμικό χρέος στο άρτιο της αξίας του (άσχετα εάν είχαμε πτωχεύσει ...επίσημα δύο φορές το 1893 και το 1932). Μα καλά, θα πείτε, και τι είμαστε μπαταχζίδες, λαμόγια; Δανειστήκαμε να το πληρώσουμε!

Μα το είχαμε πληρώσει σε μεγάλο βαθμό με τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΝΤ της εποχής) που μας επιβλήθηκε. Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που


Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...



Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.
Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.
- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.
- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)
- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)...
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)
- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)
- Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)

- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)

proto thema online


ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ



Στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας, δήλωσε σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος, η ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η...
νέα δανειακή σύμβαση θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ η ανταλλαγή ομολόγων προβλέπεται ότι θα έχει τελειώσει μέχρι τα μέσα ή το αργότερο τα τέλη Φεβρουαρίου.


ΕΚΤΑΚΤΟ . ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ....ΖΗΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ !!!





Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι δεν λαμβάνει τολμηρότερα βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κατέστησε σαφές ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν τα μεγάλα κόμματα στη χώρα καθώς και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν... δεσμευθούν γραπτώς να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.
«Το ευρωπαϊκό νόμισμα βασίζεται σε μια κεντρική τράπεζα που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη....


Όποιος αντιστέκεται, συλλαμβάνεται - Η χούντα Παπαδήμου ανέλαβε έργο...


Σήμερα πήραμε όλοι μας μία πρόγευση της δημοκρατίας Παπαδήμου (με συγχωρείτε, της τρομοκρατίας των τραπεζών), βλέποντας την σύλληψη Ελλήνων πολιτών επειδή αντιστάθηκαν στον κυβερνητικό εντελλόμενο παραλογισμό…


Το μήνυμα, πλέον, είναι απολύτως σαφές. Με συνοπτικές διαδικασίες οι πραιτωριανοί του καθεστώτος (βλ. Ελ. Αστυνομία) θα συλλαμβάνει οποιονδήποτε υπερασπίζεται τα ανθρώπινα, τα εργασιακά και ό,ποια άλλα δικαιώματα έχει αποφασίσει (ή πρόκειται να αποφασίσει) η κυβέρνηση των δανειστών εις βάρος της χώρας και των πολιτών.


Ράιχενμπαχ προς επενδυτές: "Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα"!



Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. 

Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"! 
Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!
Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι...


HALANDRI NEWS · Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ένα τόσο δα λεκεδάκι»



 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου,
 η Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να γνωρίσουν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς και να τους συμπαρασταθούν στις επικίνδυνες έρευνες τους, παρέα με τον:  
 «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: Ένα τόσο δα λεκεδάκι»


Η συγγραφέας  Ελένη Σβορώνου σας περιμένει σε μια εκδήλωση που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος.
το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, ώρα 12:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος Χαλάνδρι
Τηλ.210 6801654   Εmail. mvaslib@otenet.gr

www.halandri.gr


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ και ΟΙ... "ΑΔΕΛΦΕΣ"...!!!




...και Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΖΙ (ΜΕ ΤΟΝ...ΙΠΤΑΜΕΝΟ "ΣΥΝΟΔΟ" ΤΟΥ...!!!

Εκτός από τους Έλληνες "συνεργούς", φανερούς και αφανείς, που ζητούσαν την υπογραφή Σαμαρά, ήσαν ως γνωστόν κυρίως οι "Φιλελεύθεροι" και πολύ "εξελιγμένοι" ξένοι αξιωματούχοι των Κρατών--μελών της Ευρώπης...


HALANDRI NEWS · Ανακοίνωση Δημοτικής Συγκοινωνίας σχετικά με τη Γραμμή Β, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011



ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τηλ. 210 6860555 (8.00-15.00)
email : dimotiki.sigkinonia@halandri.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε οτι σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, λόγω τεχνικού προβλήματος και μέχρι αποκαταστάσεώς του, δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια της Γραμμής Β (Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ - ΤΟΥΦΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΠΑΤΗΜΑ - ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ - Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ.


HALANDRI NEWS: Ξεκινάει η μαζική συλλογή παραστατικών και στοιχείων όσων δεν πληρώνουν το Χαράτσι της ΔΕΗ από τον δήμο Χαλανδρίου:



Δεσμεύθηκε σήμερα ο δήμος Χαλανδρίου διά στόματος του δημάρχου κου Κουράση ότι θα υπάρξει υποστήριξη του δήμου σε όσους δεν θα πληρώσουν το Χαράτσι της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα εκτός των εξωδίκων που ήδη έχει κάνει ο δήμος συμφωνήθηκε από την διοίκηση ότι θα υπάρξει συλλογή εγγράφων, στοιχείων ή και παραστατικών από όσους δεν θα πληρώσουν το τέλος ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ . Από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν 2 δικηγόροι και 8 δημότες κατ΄αρχήν. Η θετική αυτή εξέλιξη θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και ως προς τις λεπτομέρειες της υλοποίησής της .
Το πραγματικό πρόβλημα της διοίκησης  - άποψη πάνω στα όσα λέχθηκαν  από το stasi.gr
Ουσιαστικά η διοίκηση έχει να αποφασίσει αν θα είναι με την νομιμότητα ή με την δικαιοσύνη. Αν θα χρησιμοποιήσει όλα τα έννομα μέσα που διαθέτει και μόνο ή αν θα υποστηρίξει με κάθε μέσο την αυτοάμυνα του κόσμου απέναντι στη χούντα του μνημονίου. Λύγισε μπροστά στην πίεση του κόσμου. Είναι ίσως το σοκ που παθαίνεις όταν ανακαλύπτεις ότι ο κόσμος των φτωχών που κάποτε διάβαζες στους Άθλιους του Ουγκώ και μέχρι προσφάτως σε ανταποκρίσεις κάποιων συνοικιών του λεκανοπεδίου στα  ΜΜΕ και που κοίταζες με συμπόνοια, τώρα έρχεται στην συγκέντρωσή σου είναι πια δημότες ή και ψηφοφόροι σου και βέβαια αυτοί σε κοιτάνε στα μάτια και χωρίς ίχνος  συμπόνοιας μάλιστα. Και ζητάνε λύσεις. Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα δεν ζητήσαν εγγυήσεις από κανέναν ούτε από τον δήμαρχο για λύση του προβλήματός. Ζήτησαν την στήριξη του δήμου . Μένει να δούμε αν θα την έχουν.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha