Popular Post

Blogger Themes

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ελευθερία του Τύπου και ο περί Τύπου νόμος


Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας άρχισαν να αναπτύσσονται στην Κύπρο μετά τον ερχομό των Βρετανών στο νησί, στα 1878, οπότε η ελευθερία έκφρασης βρήκε την πρώτη της εφαρμογή, έστω και σε περιορισμένη μορφή. Πριν από το 1878, λόγω της μακράς και καταπιεστικής οθωμανικής διοίκησης, ήταν αδιανόητο να σκεφτεί κανείς ότι ήταν δυνατό να κυκλοφορήσει εφημερίδα..
Η πρώτη κυπριακή εφημερίδα κυκλοφόρησε στις 29 Αυγούστου 1878, και από τότε στην ουσία αρχίζει και η ιστορία της κυπριακής δημοσιογραφίας και τυπογραφίας στην Κύπρο. Η πραγματική όμως άνθιση των μέσων μαζικής επικοινωνίας αρχίζει μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε οι αρχές της ελευθερίας και της ελευθεροτυπίας, καθώς και το δικαίωμα έκφρασης διαδίδονται και στο νησί.

Μετά την ανεξαρτησία, το 1960, παρατηρείται μια πραγματική επανάσταση στα θέματα μαζικής επικοινωνίας και παράλληλα με τον Τύπο αναπτύσσονται το κυπριακό ραδιόφωνο και η κυπριακή τηλεόραση. Πέρασαν, όμως, 30 χρόνια μετά την κυπριακή ανεξαρτησία για να εισαχθεί και ο θεσμός της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, λόγω κυρίως των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα εξαιτίας του πολιτικού της προβλήματος.

Σήμερα η Κύπρος καρπούται τα αγαθά της πλήρους ελευθερίας έκφρασης και ελευθεροτυπίας με ένα πλουραλισμό πληροφοριών, σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, ασύλληπτο για το μέγεθός της. 


Σαν σήμερα - 24 Νοεμβρίου


Παλαιών Πατρών Γερμανός
1639: Ο Τζερεμάια Χόροκς παρατηρεί το πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά από τον Ηλιο, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που είχε κάνει ο ίδιος

1822: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία ως αντιπρόσωποι του Έθνους για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

1837: Εκδίδεται νόμος «Περί Τύπου» στην Ελλάδα και θεσπίζονται ποινές για τους παραβάτες.


1862: Εκλογές στην Ελλάδα για ανάδειξη πληρεξουσίων στην Εθνοσυνέλευση.


ΣΑΤΥΡΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Την πρόταση της Ν.Δ περί εργασιακής εφεδρείας





Υπέγραψε ο νεοκολοτούμπας Σαμαράς! Έστειλε επιστολή δέσμευσης στους δανειστές μας.....


Σχόλιο halandri news: 
Αντωνάκη: Έχεις υπογράψει σαν Υπουργός Οικονομικών το 1992 και πήραν 700.000 "κοκκινοφασίστες -αντιστασιακοί σύνταξη. Συνέχεια υπέγραψες για την είσοδο των Αλβανών. Σήμερα με τη ΝΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ υποχρεώνεις τον  ελληνικό  λαό  στην δουλεία.
Να χαίρονται τον αρχηγό τους οι Νεοδημοκράτες





Aλλά για να δείξει πόσo σταθερός είναι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει με γόβες στριγκάκι και μίνι φούστα στην λεωφόρο Συγγρού, όπως ανοιχτά άφησε να εννοηθεί πως θα είναι το επόμενο αίτημα της η Μερκελ, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Αντώνης υπέκυψε στις απειλές και υπέγραψε. 

Περιμένουμε από τον Αντωνη να δείξει χαρακτήρα και να κρατήσει τον λόγο του αυτή την φορά.....


Φρέντι Μέρκιουρι (1946 – 1991) (VIDEO)


1991 πεθαίνει ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος "Queen", Φρέντι Μέρκιουρι, από AIDS.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας. Ήταν περσικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα. Ως μουσικός κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες φωνές της ροκ, αλλά και ως σόουμαν ξεχώριζε, καταφέρνοντας να συνδυάζει θεατρικότητα, υπερβολή και ταλέντο.
Ξεκίνησε την «περιπέτειά» του στη μουσική από τα εφηβικά του χρόνια, με το πενταμελές συγκρότημα «Hectics» στο κολέγιο της Βομβάης, όπου ήταν έγκλειστος. Εκεί, οι φίλοι του τού απέδωσαν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Φρέντι, με το οποίο πορεύτηκε στην υπόλοιπη ζωή του.


ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ( 1891 – 1901 )


Το κτίριο του εθνικού θεάτρου κτίστηκε την περίοδο 1891 – 1901. Είναι αναγεννησιακού ρυθμού – ιδιαίτερα εντυπωσιακό – και η αρχιτεκτονική του δόμηση μιμείται το εθνικό θέατρο της Βιέννης. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ, η υλοποίηση του οποίου έγινε με πρωτοβουλία του βασιλιά Γεωργίου Α’. Το κτίριο οικοδομήθηκε με έξοδα του ιδιαίτερου ταμείου του βασιλιά και με τη συνδρομή πλουσίων ομογενών.
Στα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρότυπο για τη σύνθεση της


Γεώργιος Μαυρομιχάλης, (1799 - 1831).


georgios.jpg (37311 bytes)Τριτότοκος γιος του Πετρόμπεη, οπλαρχηγός του Εικοσιένα, που μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1818. Μετά την ανάδειξη του πατέρα του σε μπέη της Μάνης (1815), ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη ως εγγυητής της πατρικής πίστης προς το σουλτάνο. Διέμεινε τότε στο Πατριαρχείο, όπου μορφώθηκε έχοντας και την υποστήριξη του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Ο τελευταίος μάλιστα ύστερα από την έκρηξη της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία (Φεβρ. 1821) και τους πρώτους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων στην Πόλη, τον βοήθησε να δραπετεύσει με Ιονικό πλοίο και να επιστρέψει στη Μάνη στις 12 Μαρτίου 1821. Η άφιξη του Μαυρομιχάλη στη Μάνη και οι ενθουσιώδεις επαναστατικές του ιδέες έγιναν γνωστές στις τουρκικές αρχές και κατέστησαν ύποπτο τον πατέρα του στην τοπική οθωμανική διοίκηση. Αμέσως μετά και για τον ίδιο σκοπό κινήθηκε στην Ύδρα και στις Σπέτσες, απ’ όπου και επιβιβάστηκε σε σπετσιώτικο πλοίο για να βρεθεί στη Μονεμβασιά, που πολιορκείτο από τους Μανιάτες. Μετά την άλωση της Τριπολιτσάς (Σεπτ. 1821), του ανατέθηκε η φρούρηση των χαρεμιών του Χουρσίτ και διατήρησε τη θέση αυτή ως τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου, που έγινε η εξαγορά τους από τους Τούρκους.


Παλαιών Πατρών Γερμανός (1771-1826)


Παλαιών Πατρών Γερμανός (ξυλογραφία)
Παλαιών Πατρών Γερμανός (ξυλογραφία)
Κληρικός και αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης. Ονομαζόταν Γεώργιος Γκόζιας και γεννήθηκε στη Δημητσάναστις 25 Μαρτίου 1771, τη Μεγάλη Παρασκευή. Ήταν η δύσκολη εποχή των Ορλωφικών, που σημαδεύτηκε από τις θηριωδίες των Αλβανών στην Πελοπόννησο. Σπούδασε στη φημισμένη σχολή της πατρίδας του και στο πρώτο σχολείο των Περουκαίων στο  Άργος το οποίο  λειτουργούσε από το 1798 στη Μονή της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης. Στη συνέχεια έγινε γραμματέας του μητροπολίτη Αργολίδας Ιάκωβου Πετράκη, οπότε και χειροτονήθηκε ως διάκονος και πήρε το όνομα Γερμανός.
 « Η Δημητσάνα, ορεινή κωμόπολις της Γορτυνίας, εφημίζετο κατά τους επί Τουρκοκρατίας χρόνους, δια τε το εύανδρον αυτής, την δραστηριότητα και την παιδείαν των κατοίκων, τον πλούτον εκ τε της εγχωρίου βιομηχανίας, ιδίως της κατασκευής νίτρου και πυρίτιδος, και εκ των εισφορών των αποδήμων,


HALANDRI NEWS - Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη


Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Οργανισμός κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης πραγματοποιούν ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη στις 30 Νοεμβρίου, 17.30 -19.30, στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου, Δαναϊδών και Αντιγόνης.
Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρστασίας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής τους έχουν ως σκοπό να ενημερώνουν τον πληθυσμό στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.
Σε συνδυασμό των παραπάνω, διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες με διαφορετικές θεματικές. 

Κάθε 5 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται ένας νέος ασθενής με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η συχνότητα του Σακχαρώδη Διαβήτη αυξάνεται διαρκώς στις χώρες του δυτικού κόσμου και γι’ αυτό έχουν ενοχοποιηθεί οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, καθώς και οι αλλαγές στη διατροφή μας.
Η πρόληψη είναι καταλυτικής σημασίας, ενώ η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή και σφαιρική αντιμετώπιση της πάθησης μπορούν να βελτιώσουν εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των πασχόντων. 
Σκοπός της ημερίδας είναι η κατανόηση της πάθησης και των μηχανισμών της και η συζήτηση αποριών σχετικών με την αντιμετώπιση και τις επιπλοκές της.
Οργανωτική Επιτροπή: Δρ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Ιατρός, Πρόεδρος Δ.Σ. Του Οργανισμού Κοινων. Προστασίας και Αλληλεγγύης, Μάνια Νισκοπούλου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος.


HALANDRI NEWS · Ναρκωτικά στην Αποστολοπούλου στο Χαλάνδρι;



Στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου στην Αποστολοπούλου απο νωρίς το απόγευμα προκλητικά νεαροί κάνουν χρήση αλκοολούχων ποτών και ουσιών.Όταν βραδιάσει τις περισσότερες φορές φοβάσαι να περάσεις μέσα από το Παρκάκι. Στον χώρο γυμνάζονται εκατοντάδες παιδιά. Ο Νίκος Πανταζής Υποψήφιος Δήμαρχο Χαλανδρίου και πρόεδρος του ΦΙΛΊΠΠΟΥ Συλλόγου ΤΈΝΙΣ ,δεσμεύτηκε να καταγγείλει το γεγονός στον Δήμο.Αλήθεια που απασχολούνται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί;


 pantazisnikos.blogspot.com


HALANDRI NEWS · Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλους τους Δήμους .Στο Χαλάνδρι δεν έχουμε ανάγκη ή δεν έχουμε Δημοτική Αρχή





Ο Νίκος Πανταζής ζητάει απο τον Δήμαρχο Χαλανδρίου να βγεί απο το Γραφείο να πάρει αποφάσεις που θα ανακουφίζουν τους αδύναμους πολίτες και το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια κίνηση ανακούφισης για πολλούς συνδημότες μας και στο Χαλάνδρι.

Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Δ. Μεσολογγίου


Δεν είναι πολύς ο καιρός, όπου ο δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης έκανε στο πανελλήνιο γνωστό ένα τραγικό γεγονός που διαδραματιζόταν στην πόλη του: μαθητές της περιοχής του λυποθυμούσαν στο σχολείο επειδή τρέφονταν μόνον με... νερό.


HALANDRI NEWS · ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.Ο Γυμναστικός γνώρισε την ήττα στην Ραφήνα και η ΤΟΥΦΑ στον Αγ.Θωμά .Νίκες για Προμηθέα-ΑΟΚ-ΠΑΚ-Τρυφιλιακο




Α’ Ανδρών:Mπάσκετ


Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Παπάγου-Πεντέλη 55-61

Γαλάτσι-Ζωγράφου 70-79

Άρης Πετρούπολης-Απόλλωνας 67-60

Τυφώνας-Σπόρτιγκ 53-60

Αργοναύτης Τρίγλιας-Γυμναστικός Σύλλογος Χαλάνδρι 58-55

ΔΑΣΑΛ-Αγ. Θωμάς 82-90

Μαρκόπουλο-Κορωπί 73-75


Ἔκλεισαν 3.000 ἐπιχειρήσεις μέσα σὲ δύο χρόνια στὴν Θεσσαλονίκη!


 
Ζοῦμε ἱστορικὲς στιγμές! Κυριολεκτικῶς! 

Έκλεισαν 3.000 βιοτεχνίες στη περιοχή της Θεσσαλονίκης μέσα σε δυο χρόνια.

Σοκαριστικά τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος και είναι ενδεικτικά της κρίσης που περνάει το εμπόριο.
Για την ακρίβεια, 2.920 είναι οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά στη Θεσσαλονίκη τη διετία 2010-2011 ενώ 18 μεταποιητικές, επέλεξαν, ως ύστατη διέξοδο, την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (έντεκα πέρυσι και επτά φέτος)…
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο σημαντικά μειωμένες είναι οι εγγραφές φέτος στο ΒΕΘ σε σχέση με πέρσι. Φέτος άνοιξαν 692 επιχειρήσεις ενώ πέρσι 1002.
Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 απαξιώνει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και πως «σταδιακά η πλειονότητα των Ελλήνων φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι σήμερα συνεπών θα οδηγηθούν, σε οριστική στάση πληρωμών».
«Οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μία σωρεία, «ευρηματικών» χαρατσιών και δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν» συμπλήρωσε. (ἐγκληματικότητα)


Η πραγματική εφεδρεία… μετά τις εκλογές




Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Ας δείξουμε καλή προαίρεση, και ας θεωρήσουμε ότι οι εγκύκλιοι για την εργασιακή εφεδρεία που εστάλησαν σήμερα στο δημόσιο, δεν θα χρειαστούν… διορθωτικές επεξηγήσεις. Και ότι εκείνοι που θίγονται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, θα βρουν μέσα στις γραμμές της υπουργικής απόφασης, τις απαντήσεις που χρειάζονται, για να μην καθηλώσουν την καθημερινότητά τους σε πρόσθετη μιζέρια και απογοήτευση.
Στα χρόνια του Μνημονίου, στο οποίο για να μην ξεχνιόμαστε μας οδήγησε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του γιου του ιδρυτή του, η εφεδρεία είναι το… υποκοριστικό της απόλυσης. Και αφορά τους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Εκείνους δηλαδή που έχουν κατηγορηθεί ως υπαίτιοι ενός δύσκαμπτου και παραδομένου στη γραφειοκρατία δημοσίου τομέα.
Φυσικά και έτσι είναι τα πράγματα. Και φυσικά και έχουν ευθύνες οι υπάλληλοι, που δεν προσπάθησαν να κάνουν τη μικρή επανάστασή τους. Ή, αφού προσπάθησαν, παραιτήθηκαν και συμβιβάστηκαν με τη γενική ραστώνη.
Μόνο που… Από το μέτρο της εφεδρείας φαίνεται να εξαιρούνται οι πολιτικοί που «γέννησε» η Μεταπολίτευση. Οι οποίοι υπήρξαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, οι πρόθυμοι ενορχηστρωτές αυτής της απωθητικής πραγματικότητας.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να… απολύσουν τον εαυτό τους. Αυτό όμως, λίγη σημασία έχει. Τη δύναμη για μια τέτοια απόλυση, την έχουν οι πολίτες. Εκείνοι που, στα χρόνια της… Αλλαγής και του… Σοσιαλισμού, περιγράφονταν ως «κυρίαρχος λαός». Στις εκλογές που έρχονται, έρχεται και η εφεδρεία. Για τους εκπροσώπους της πολιτικής Μεταπολίτευσης.



Σοκ από ξένο δημοσίευμα που ανατρέπει τα πάντα για την "υπογραφή Σαμαρά" !


Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας New Europe που υποστηρίζει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με το Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, η οποία συνδέεται άμεσα με τα «δάνεια» που μας δίνουν η Γερμανία και η Γαλλία καθώς και με την επιμονή τους να υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς… 
Στο διαδίκτυο, τα σχόλια για το θέμα αυτό, «σέρνονται» εδώ και πολύ καιρό και προηγούνται πολύ του δημοσιεύματος. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ...


οι πωλήσεις που ενδιαφέρουν Γερμανούς και Γάλλους έχουν να κάνουν με άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη Rafale και γαλλικές φρεγάτες και ήταν μάλιστα και ένας από τους όρους για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» του χρέους και την χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις ευρώ (σ.σ. μόνο που το νέο δάνειο είναι 130 δις ευρώ και το περσινό ήταν 110 δις ευρώ).


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ






« Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην παγκόσμια οικονομική κρίση »

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες...

οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι...
εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.


Θα αυτο-εξευτελιστεί ο Αντώνης Σαμαράς;


Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος
Τον δρόμο που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς, τον διάλεξε μόνος του. Οι δυνάμεις της διαπλοκής και της ξενοδουλείας είχαν εξ’αρχής λυσσάξει, από τον Μάιο του 2010 ακόμη, να τον βάλουν στο ίδιο κάδρο με αυτούς. Το πάλεψαν πολύ και τελικά το κατάφεραν, αλλά μόνο εν μέρει, για να είμαστε και δίκαιοι. Ο καημός των ευρώ-φασιστών και των ντόπιων δοσίλογων είναι


Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια τράπεζας άδειαζε λογαριασμούς πελατών!


Για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, που ξεπερνά τα 2.400.000, κατηγορείται διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία η 46χρονη διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας, στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, φέρεται ότι από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον περασμένο Μάϊο αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της τράπεζας και τα μετέφερε σε δικούς της κρυφούς λογαριασμούς.


ΚΙ ΟΜΩΣ… ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.




1. Στο PSI του 21% υπήρχε όρος για παραχώρηση του μεγαλύτερου διαπραγματευτικού χαρτιού της Ελλάδας στους τραπεζίτες. 

Ποιος ήταν αυτός???
Η μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times που δημοσιεύτηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου των ελληνικών ομολόγων προκειμένου να συμμετάσχει στο PSI του 21%, χωρίς ποτέ να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το ποιο ακριβώς δικαίωμα παραχωρούσε και τί θα μπορούσε να σήμαινε αυτό για την ιστορία της Ελλάδας στην περίπτωση που στα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα δεν πετύχαινε και η χώρα αναγκαζόταν να πτωχεύσει.

Με λόγια απλά:


Σαν σήμερα, 23 Νοεμβρίου



1499 εκτελείται στο Λονδίνο ο Φλαμανδός Perkin Warbeck, που ισχυριζόταν, πως ήταν ο χαμένος γιος του βασιλιά Εδουάρδου του IV, επειδή προσπαθούσε, δήθεν ν αποδράσει από τον Πύργο του Λονδίνου

1804
γεννιέται ο 14ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Πιρς Φράκλιν.

1824
ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ' οδόν προς την Πελοπόννησο.

1824
ρουμελιώτικα στρατεύματα εισέρχονται στην Πελοπόννησο, κατόπιν προσκλήσεως των Κυβερνητικών. (Εμφύλιος Πόλεμος)
1859
γεννιέται Γουίλιαμ Μπόνεϊ, γνωστός ως Billy the Kid, διαβόητος φυγόδικος για το φόνο 27 ανθρώπων στην αμερικανική Δύση.

1863
ξεκινά η μάχη της Τσατανούγκα.


τρεις ιρλανδοί εθνικιστές εκτελούνται στο Μάντσεστερ, επειδή σκότωσαν ένα αστυνομικό. Έμειναν στην ιστορίας ως οι Μάρτυρες του Μάντσεστερ.

1867
εκδίδεται το Far from the Madding Crowd, από τον Thomas Hardy.
1874
εκδίδεται το Far from the Madding Crowd, από τον Thomas Hardy.

1876
γεννιέται στο Καντίθ της Ισπανίας ο συνθέτης Manuel de Falla.

1887
γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός Μπόρις Καρλόφ, ο πρώτος "Φραγκενστάιν" της μεγάλης οθόνης

1888
γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Χάρπο Μαρξ, ένας εκ των τεσσάρων αδερφών Μαρξ.

1889
γεννιέται η κορυφαία Ελληνίδα φωτογράφος Έλληitial; outline-style: none; outline-width: initial; text-align: -webkit-auto;">
1904
τελετή λήξης των 3ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγιο Λουδοβίκο (St Louis) των ΗΠΑ. Οι πρώτοι αγώνες επί αμερικανικού εδάφους στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, στην άρση βαρών με τον Περικλή Κακούση.

1906
ο σταρ της όπερας Ενρίκο Καρούζο καταδικάζεται σε πρόστιμο 10 δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση μιας νεαρής κοπέλας στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καλλιτέχνης με το αριστερό του χέρι άγγιξε τον δεξί μηρό της π4; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 17px; outline-color: initial; outline-style: none; outline-width: initial; text-align: -webkit-auto;">
1906
ο σταρ της όπερας Ενρίκο Καρούζο καταδικάζεται σε πρόστιμο 10 δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση μιας νεαρής κοπέλας στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καλλιτέχνης με το αριστερό του χέρι άγγιξε τον δεξί μηρό της παθούσας Χάνα Γκρέιαμ.

1909
οι αδελφοί Ράιτ ιδρύουν εταιρία για την εμπορική κατασκευή αεροσκαφών.

1910
ο Γιόχαν Άλφρεντ Άντερ γίνεται ο πρώτος πολίτης που εκτελείται στη Σουηδία με γκιλοτίνα αλλά και ο τελευταίος στον οποίο επιβάλλεται η ποινή του θανάτου.

1920
γεννιέται ο Πολ Σελάν, ρουμανοεβραϊκής καταγωγής γάλλος ποιητής, που έγραψε στη γερμανική γλώσσα. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα με πολλούς επιγόνους. (Θαν. 20/4/1970)

1929
πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών ο Ζορζ Κλεμανσό, που διετέλεσε δήμαρχος, βουλευτής, γερουσιαστής, υπουργός και πρωθυπουργός στη Γαλλία.

γεννιέται ο Πολωνός συνθέτης Κριστόφ Πεντερέσκι.

1936
1933
γεννιέται ο Πολωνός συνθέτης Κριστόφ Πεντερέσκι.

1936
κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Life.

1939
στον Ατλαντικό, το καταδρομικό "Ντόιτσλαντ" του Γ Ράιχ βυθίζει το βρετανικό πλοίο "Ραβαλπίντι", σκοτώνοντας 300 επιβάτες.

1941
στρατεύματα των ΗΠΑ μεταφέρονται στη Δανική Γουιάνα για να φρουρούν ορυχεία βωξίτη.

1941
γεννιέται ο Ιταλός ηθοποιός, Φράνκο Νέρο.

1942
οι Σοβιετικοί αρχίζουν επίθεση στο Στάλινγκραντ εναντίον των Γερμανών.

1945
με το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου η χορήγηση δελτίου τροφίμων στις ΗΠΑ σταματά , εκτός από την παροχή ζάχαρης, ενώ το εμπόριο της μαύρης αγοράς εξακολουθεί σε όλη την Ευρώπη.
1946
γεννιέται ο Γιώργος Κούδας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

1950
γεννιέται ο ποδοσφαιριστής Μάικ Γαλάκος.

1959
γεννιέται ο Σκωτσέζος Maxwell Caulfield ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

1959
γεννιέται ο Σκωτσέζος Maxwell Caulfield ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

1963
το BBC μεταδίδει το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Doctor Who» που συνεχίζεται έως σήμερα.

1964
το Βατικανό καταργεί τα λατινικά από επίσημη γλώσσα του.

1964
ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός Μάικλ ΝτιΜπέικι πραγματοποιεί την πρώτη παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι-πας).

1966
γεννιέται ο Γάλλος ηθοποιός Βενσάν Κασέλ.

1970
η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι ομάδα διάσωσης προσγειώθηκε 23 μίλια από το Ανόι, αλλά δεν καταφέρνει να βρει αιχμαλώτους πολέμου.

1976
ο Ζακ Μαγιόλ γίνεται ο άνθρωπος που βουτά σε βάθος 100 μέτρων χωρίς τη βοήθεια αναπνευστικής συσκευής.

1976
ο Ζακ Μαγιόλ γίνεται ο άνθρωπος που βουτά σε βάθος 100 μέτρων χωρίς τη βοήθεια αναπνευστικής συσκευής.

1976
πεθαίνει ο Αντρέ Μαλρό, γάλλος συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και πολιτικός. («Η κατάσταση του ανθρώπου», «Αντιαπομνημονεύματα», «Ελπίδα») (Γεν. 3/11/1901)

1979
σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται ο Τόμας ΜακΜάχον, μέλος του IRA, για τη δολοφονία του Λόρδου Μάουντμπάουτεν και άλλων τριών ατόμων.

1979
γεννιέται ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Νιχάτ Καβεχτσί.

1979

1981
ψιλές, δασείες και περισπωμένες "εξαφανίζονται" απ"outline-color: initial; outline-style: none; outline-width: initial;">στην Ιταλία, περίπου 4.800 είναι οι νεκροί του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ, του μεγαλύτερου, που συγκλονίζει την Ευρώπη από το 1915.

1981
ψιλές, δασείες και περισπωμένες "εξαφανίζονται" από τα τετράδια των μαθητών, με την εφαρμογή στα σχολεία του μονοτονικού.

1985
αεροπειρατεία σημειώνεται σε αεροσκάφος που πετά από την Αθήνα στο Κάιρο. Τελικά προσγειώνεται στη Μάλτα και στρατιώτες της Αιγύπτου πραγματοποιούν επιχείρηση στην οποία όμως σκοτώνονται 60 άτομα.

1988
ο Wayne Gretzky σημειώνει το 600ό γκολ στο NHL (χόκεϊ).

1989
ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και Συνασπισμός συμφωνούν και ο Ξενοφών Ζολώτας σχηματίζει την οικουμενική κυβέρνησή του.

1990
σε 80.000 υπολογίζονται οι Έλληνες χρήστες ναρκωτικών.

1991
στην Ιταλία, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες διαδηλώνουν κατά των μεταρρυθμίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΟΚ, οι οποίες τους υποχρεώνουν να μειώσουν την παραγωγή τους.

1991
πεθαίνει ο Γερμανός ηθοποιός Κλάους Κίνσκι.

1992
την ανάγκη αναθεώρησης ορισμένων θέσεων της τουρκοκυπριακής πλευράς, υπογραμμίζει στην έκθεσή του ο γ.γ του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι.

1992
γεννιέται η αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Μάιλι Σάιρους, η Χάνα Μοντάνα του γνωστού τηλεοπτικού σόου.

1993
στο Περού, οι τοπικές αρχές της πόλης Αρεκίπα εγκρίνουν την κατασκευή πολυτελούς οίκου ανοχής για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων.

1994
ισόβια συν 21 χρόνια επιβάλει το Κακουργιοδικείο της Κορίνθου στον Μανόλη Δουρή, για το βιασμό και τη δολοφονία του 7χρονου γιου του.

1995
την άρση του εμπάργκο κατά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, αποφασίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

1995
πεθαίνει ο Λουί Μαλ, γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Γεν. 30/10/1932)

1996
η ελληνίδα "Μις Ελλάς" Ειρήνη Σκλήβα εκλέγεται "Μις Κόσμος", στα καλλιστεία που πραγματοποιήθηκαν στην Ινδία.

1996
αεροπειρατές καταλαμβάνουν αεροσκάφος των αιθιοπικών γραμμών. Τελικά αυτό συντρίβεται στον Ινδικό Ωκεανό όταν τελειώνουν τα καύσιμα με αποτέλεσμα οι 135 επιβαίνοντες να σκοτωθούν.

1997
η Αυστρία και η Ουγγαρία υπογράφουν συμφωνία βάσει της οποίας προτείνουν να αναλάβουν τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro) του 2004.

1998
ο 37χρονος ιδιόρρυθμος παίκτης των Chicago Bulls Dennis Rodman καταθέτει αίτηση διαζυγίου από την Carmen Electra (πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "Baywatch") 9 μόλις ημέρες μετά τον γάμο τους, στις 14/11/98, με την αιτιολογία ότι ήταν μεθυσμένος κατά την τέλεση του μυστηρίου.

1999
ο Λεωνίδας Σαμπάνης κερδίζει 2 αργυρά μετάλλια (145 κιλά στο ζετέ και 315 κιλά στο σύνολο) στην κατηγορία των 62 κιλών και η Ιωάννα Χατζηιωάννου το χάλκινο στο ζετέ με 127,5 κιλά (πανελλήνιο ρεκόρ) στην κατηγορία των 63 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξάγεται στο ΣΕΦ.

2003
μετά από εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεων ο πρόεδρος της Γεωργίας Έντουαρντ Σεβαρντνάντζε παραιτείται.

2005
στη Λιβερία στο δεύτερο γύρο των εκλογών η Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ επικρατεί του αστέρα του ποδοσφαίρου Ζορζ Γουεά και γίνεται η πρώτη γυναίκα που ηγείται αφρικανικού κράτους.

2006
μια σειρά βομβιστικών ενεργειών συγκλονίζει την περιοχή Σαντρ στα προάστεια της Βαγδάτης. Συνολικά σκοτώνονται 215 άτομα και τραυματίζονται 257.

2006
πεθαίνει ο Ρώσος πράκτορας Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό υλικό και η κατάσταση του προκάλεσε σοκ σε όλο τον πλανήτη. «Πλήρωσε» της αποκαλύψεις του για τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

2009
στις Φιλιππίνες γράφετε μια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία της χώρας. Ένα κομβόι ανθρώπων ακολουθεί τον Εσμαέλ Μανγκουντάντατου που πηγαίνει να υποβάλει επίσημα την υποψηφιότητα του για αντιδήμαρχος της πόλης Μπουλουάν. Στο κομβόι συμμετέχουν παιδιά, γυναίκες και δημοσιογράφοι. Ομάδα ενόπλων του επιτίθεται και ακολουθεί μια άνευ προηγούμενου σφαγή με 58 θύματα. Στη συνέχεια οι εκτελεστές έθαψαν τους νεκρούς σε ομαδικό τάφο που όμως εντοπίστηκε άμεσα.


Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha