Popular Post

Blogger Themes

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δημήτρης Γκόγκος (1903 – 1985)



Σπουδαίος ρεμπέτης, γνωστός και ως «Μπαγιαντέρας». Γεννήθηκε το 1903 στο Χατζηκυριάκειο, στον Πειραιά, και ήταν το τελευταίο από τα 22 παιδιά του Γιάννη Γκόγκου, υπαξιωματικού του Βασιλικού Ναυτικού από τον Πόρο, και της Αγγελικής από την Ύδρα.
Από μικρός ακολούθησε το δρόμο των γραμμάτων και σπούδασε ηλεκτρολόγος. Δεν άσκησε, όμως, ποτέ το επάγγελμα, λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του και της ενασχόλησής του με την ελευθέρα πάλη.
Με τη μουσική καταπιάστηκε από μικρός. Έως το 1920 έπαιζε μαντολίνο και κιθάρα, μετά βιολί και από το 1924 άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι και μπαγλαμά. Το μπουζούκι το γνώρισε στη φυλακή, όταν κατά τη διάρ


Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967



Στ. Παττακό, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Μακαρέζος

Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.
Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με


Τα Σανιδικά



Με την προσωνυμία αυτή χαρακτηρίστηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα την επομένη των εκλογών της 17ης Νοεμβρίου 1902. Πρωταγωνίστησαν οι οπαδοί του Εθνικού Κόμματος («Δηλιγιαννικού»), που ζητούσαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον εκλεκτό τους Θεόδωρο Δηλιγιάννη, επειδή πίστευαν ότι ο βασιλιάς παραβιάζει τη συνταγματική τάξη.
Η κάλπη όχι μόνο δεν έδωσε αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά ανέδειξε ισόπαλες τις δύο μεγάλες παρατάξεις. Το «Εθνικό Κόμμα» και τον «Νεωτερικόν Κόμμα» του Γεωργίου Θεοτόκη απέσπασαν από 102 έδρες, επί συνόλου 234. Ο εκλεκτός του βασιλιά Αλέξανδρος Ζαΐμης συγκέντρωσε μόλις 19 έδρες και στις 18 Νοεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.


Οι Βουλευτικές Εκλογές του 1902



Θεόδωρος Δηλιγιάννης - Γεώργιος Θεοτόκης

Στον απόηχο των «Ευαγγελικών» και με ανοιχτά τα μέτωπα του Μακεδονικού και του Κρητικού Ζητήματος έγιναν οι πρώτες εκλογές του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο διάστημα του 1902 τη χώρα κυβερνούσε πρωθυπουργός των ειδικών αποστολών Αλέξανδρος Ζαΐμης, στηριζόμενος στις ευκαιριακές ψήφους είτε των «δηλιγιαννικών», είτε των «θεοτοκικών». Οι μεν «δηλιγιανικοί» τον υπονόμευαν διαρκώς, επιδιώκοντας τη διαδοχή του από τον αρχηγό τους Θεόδωρο Δηλιγιάννη, οι δε «θεοτοκικοί» εξαρτούσαν την υποστήριξή τους από τα ρουσφέτια και τις διευκολύνσεις που τους παρείχε.
Ήταν προφανές ότι ο Ζαΐμης δεν μπορούσε να κυβερνήσει και φρονίμως ποιών ζήτησε από τον βασιλιά Γεώργιο Α' τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Ο ανώτατος άρχοντας συναίνεσε και υπέγραψε το διάταγμα διάλυσης της Βουλής στις 12 Σεπτεμβρίου 1902 από την Κοπεγχάγη, όπου βρισκόταν για διακοπές. Ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκε η 17η Νοεμβρίου.
Την ψήφο ή μάλλον το λευκό σφαιρίδιο των πολιτών ζήτησαν οι δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί της εποχής: Το «Εθνικόν Κόμμα» ή Κόμμα Δηλιγιάννη με αρχηγό τον μέγα δημαγωγό Θεόδωρο Δηλιγιάννη και το «Νεωτερικόν Κόμμα» ή Κόμμα Θεοτόκη με αρχηγό τον μετριοπαθή Γεώργιο Θεοτόκη, κληρονόμο της παράταξης και της πολιτικής του Χαρίλαου Τρικούπη.


Τα Νοεμβριανά (1916)




Πριν από 95 χρόνια, το Νοέμβριο του 1916 η Ελλάδα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στο κράτος των Αθηνών με επικεφαλής το βασιλιά Κωνσταντίνο και το κράτος της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο. Αφορμή αποτέλεσε η στάση ουδετερότητας της χώρας κατά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία οδήγησε σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και Αγγλογαλλικών δυνάμεων. Στις 18 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα η απόβαση των συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και ακολουθούν συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣΓεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Νοεμβρίου 1934. Σπουδές: Λύκειο Καρυωτάκη (Καβάλα), Σχολή Βαλαγιάννη, Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη), Νομική Σχολή (ΑΠΘ), Yale University - Drama School, SRT - School of Radio and Television (Νέα Υόρκη) για τηλεσκηνοθεσία. Bοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής (Dr) σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte (1990-1993), ερασιτέχνης ηθοποιός, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην ΕΡΤ-1 (1981-1984), Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων (1994-1996), Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδας στην Ουνέσκο (1996-2004), Πρόεδρος της Εταιρίας Συγγραφέων (2001-2005). Τιμητικές διακρίσεις: Βραβείο των "12" (1961, για την τριλογία "Το φύλλο. Το πηγάδι. Τ' αγγέλιασμα"), Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1980, για το "Τελευταίο Αντίο") το οποίο δεν αποδέχθηκε, Διεθνές βραβείο Meditteraneo (1970). Επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών στην έδρα της Φιλολογίας, Ταξιάρχης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας (1984), Μέλος του Διεθνούς Κοινοβουλίου των Συγγραφέων με έδρα το Στρασβούργο, Μέλος του Δ.Σ. των Γάλλων συγγραφέων (Maison des Ecrivains. Γαλλία, 1990-1993). Είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας μετά τους Καζαντζάκη, Ρίτσο, Καβάφη. Βιβλία του έχουν εκδοθεί και στην γραφή Μπράιγ. Είναι παντρεμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και έχει αποκτήσει μία κόρη.


Σαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου



1095
ξεκινά η Σύνοδος του Κλερμόντ, την οποία συγκάλεσε ο πάπας Ουρμπάνος Β και στην οποία πήραν μέρος τόσο εκκλησιαστικοί όσο και λαϊκοί αξιωματούχοι και όπου συζητήθηκε η αποστολή της Πρώτης Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους

1302
ο πάπας Βονιφάτιος Η εκδίδει την Παπική Βούλλα Unam sanctam (Ο Ένας Άγιος), όπου υποστήριζε ότι ο εκάστοτε πάπας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Χσριστού επί της Γης. Οι ιστορικοί τη θεωρούν ως μία από τις πιο ακραίες δηλώσεις που έκανε ποτέ Πάπας.


ΑΔΕΔΥ: Παράνομη η εγκύκλιος για υποχρεωτική προϋπηρεσία


Καταγγελίες για μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων κάνει η ΑΔΕΔΥ.
ΑΔΕΔΥ: Παράνομη η εγκύκλιος για υποχρεωτική προϋπηρεσία

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.«Καταγγέλλουμε τη νέα πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκβιάζει και πανικοβάλει τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να τους εντάξουν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.


Όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους, είναι...φασίστες! Ένα κατάπτυστο άρθρο:


Τα κατάλοιπα της χούντας των Συνταγματαρχών, τα οποία αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου να συνομιλήσει και να φέρει στην κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», προκαλούν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου! Σε ανακοίνωση τους με τίτλο«Όχι στον μύθο του Πολυτεχνείου» κάνουν λόγο για γιορτή – προπαγάνδα της Αριστεράς και τονίζουν πως ποτέ δεν υπήρξαν νεκροί εκείνη την εποχή! Η ανακοίνωση της ΝΕ Ροδόπης του ΛΑΟΣ, έχει ως εξής:


Τό βλεπες.. τόπαιξες; ΟΧΙ! Τόπαιξε ο....



 Ένα ΕΓΚΛΗΜΑ που έχει και... συνέχεια                                         ΜΕΡΟΣ Β'

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Χθες, τα attikanea ανάρτησαν μια .."αποκάλυψη" με τίτλο "Τόβλεπες...τόπαιξες; ΟΧΙ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ... ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 85.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΔ"


Mιά ολόκληρη Βουλή, 300 Βουλευτές, ένας Καμμένος!...



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Πιο θλιβερό, δε γίνεται... Πιο ντροπιαστικό, δε γίνεται... Πιο εμετικό, πιο Εφιαλτικό, δε γίνεται...

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ 300ων ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! 


Τα Πασόκια “απήγαγαν” την σημαία του Πολυτεχνίου και έκαναν δική τους “πορεία”!!!!!



Οι πασοκοι φευγουν τρεχοντας πρωτοι πρωτον για να γλιτωσουν απο την οργη του κοσμου και δευτερον για να προστατευσουν τη σημαια.
Αυτο που εγινε φετος ομως ξεπερασε καθε προηγουμενο, καθως αφου ποζαραν στα καναλια και ειπαν τον εθνικο υμνο, πλησιασαν στα ΜΑΤ για να φυγαδευσουν τη σημαια


Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Κανένας εργαζόμενος στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ»


Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Κανένας εργαζόμενος στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ»Ήρθαν οι εγκύκλιοι για την εργασιακή εφεδρεία στους Δήμους που έστειλε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Επειδή όμως τα νούμερα για 30.000 εργαζόμενους που θα πρέπει μέχρι τις 27 Νοέμβρη να βγουν στην εφεδρεία δεν τους βγαίνουν, καλούν τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία που έχουν για να βγουν και αυτοί εθελούσια στην εφεδρεία.


Ξέχασαν να βάλουν τους Αρχαίους Ρωμαίους, Έλληνες, Ίνκας και ...Αζτέκους!


Σκόπια: Η απογραφή θα έβγαζε πληθυσμό …τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους!

Η απόφαση να σταματήσει η απογραφική διαδικασία στο κράτος των Σκοπίων, προήλθε από τα μη πραγματικά στοιχεία, αφού, πριν τελειώσει η καταγραφή των κατοίκων έδειχνε ότι η χώρα είχε διπλάσιο πληθυσμό , δηλαδή, τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους!
Τα παραπάνω είπε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων Λιούμπομιρ Φρετσκόβσκι ο οποίος ήταν και ένας από τους συντάκτες της συμφωνίας της Οχρίδας, προς την σκοπιανή εφημερίδα «Ούτρισνσκι».

Σύμφωνα με τον Φρετσκόβσκι είχαν καταγραφεί και άτομα που βρίσκονταν στη διασπορά μέσω του «Skype». Είχαν εγγραφεί ως κάτοικοι χωριών, άτομα τα οποία είχανε φύγει από αυτά, εδώ και είκοσι χρόνια και σήμερα ζούνε στο εξωτερικό.
«Σταμάτησε η διαδικασία της απογραφής όταν έγινε αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα της απογραφής θα ήταν παράλογο», δήλωσε ο Φρετσκόβσκι.


Γιῶργος Ἐχέδωρος
infognomon politics


ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Διαδηλωτής πέφτει μπροστά σε τανκ της Χούντας (1973)


Διαδηλωτής πέφτει μπροστά σε τανκς της Χούντας την επομένη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σε αντίθεση με το γνωστό φοιτητή της πλατείας Τιεν αν Μεν, όπου το τανκ σταμάτησε, το άρμα της Χούντας δεν δίστασε να περάσει πάνω από το διαδηλωτή,...
ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.


Νέο σενάριο 27 Νοεμβρίου το τέλος του κόσμου



Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο η είδηση περί "επίθεσης που θα δεχτεί η γη από τρία εχθρικά εξωγήινα σκάφη, στις 27 Νοεμβρίου 2011". Πώς ξεκίνησε η ιστορία για τα τρία UFO που θα επιτεθούν στη Γη...Ολα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2011, όταν η διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda», δημοσίευσε πληροφορίες για "τρία γιγάντια UFO θα επιτεθούν στη γη το 2012".


Η Μεσόγειος,πάλι "θερμαίνεται".Ο Αβραμόπουλος στη Κύπρο


Στην “ταραγμένη” Κύπρο ο νέος ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ταραγμένη λόγω των εκτιμήσεων της Noble Energy για τα αποθέματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12,εκτιμήσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις.Από 3 έως 9 τρις εκτιμούν τα αποθέματα οι άνθρωποι της εταιρείας κι έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στη Λευκωσία.


Πτυχιουχος



Τι να το κανεις το πτυχιο....
Αρκει που επαναλαμβανες:Εδω Πολυτεχνειο,εδω Πολυτεχνειο.

http://harrytsopanos.blogspot.com/


HALANDRI NEWS ·Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου,
 η Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος και οι εκδόσεις Μεταίχμιο,
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να μάθουν παίζοντας, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιούν τα χρήματα… γιατί σίγουρα… 
 «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε»
Θέλω παιχνίδια, θέλω ποδήλατο, θέλω πατίνια, θέλω λούνα παρκ, θέλω ρούχα, θέλω τσάντα…θέλω, θέλω, θέλω…
Η συγγραφέας  Σοφία Τακάογλου σας περιμένει σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση, όπου όλοι θα μάθουμε πώς να γίνουμε καλύτεροι καταναλωτές.
το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, ώρα 12:00 
στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος Χαλάνδρι.
Τηλ. 210 6801654   Εmail: mvaslib@otenet.gr


Φέρεντς Πούσκας



.
Ο Φέρεντς Πούσκας Μπίρο (2 Απριλίου 1927 – 17 Νοεμβρίου 2006) ήταν ένας Ούγγρος ποδοσφαιριστής, μέλος της ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης του 1955-1967, της ομολογουμένως καλύτερης Εθνικής Ουγγαρίας που υπήρξε στο ποδοσφαιρο. Επίσης ως προπονητής οδήγησε το 1971 τον Παναθηναϊκό στην μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ Ελληνικός σύλλογος στην Ευρώπη: στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου ο ΠΑΟ ηττήθηκε 2-0 απο τον Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς.


Αλέξανδρος Παναγούλης


Τὰ δάκρυα ποὺ στὰ μάτια μας
θὰ δεῖτε ν᾿ ἀναβρύζουν
ποτὲ μὴν τὰ πιστέψετε
ἀπελπισιᾶς σημάδια.

Ὑπόσχεση εἶναι μοναχὰ
γι᾿ Ἀγώνα ὑπόσχεση».


Mπορεί η αλήθεια νάν’ θνητή, το ψέμα αθάνατο;» «Έτσι δείχνουν όλα». «Πού είδες, η αδικία να μη ξεμασκαρεύεται χρόνους και καιρούς;». «Eδώ». «Mα ξέρεις κάποιον που η βία να του ‘χει φέρει τύχη;» «Kαι ποιος δεν ξέρει;» «Tότε ποιος μπορεί, σ’ έναν τέτοιο κόσμο, να τσακίσει τον τύραννο;». «Eσύ». ΜΠ. ΜΡΕΧΤ


Αλέξανδρος Παπαναστασίου


Στην πραγματικότητα το κείμενο αυτό του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου δεν γράφτηκε με σκοπό να εκδοθεί ως βιβλίο. Ήταν ένα κείμενο στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «Επιθεώρησις των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» που βγήκε το τελευταίο τρίμηνο του 1916, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκ. Πολέμου. Το περιοδικό αυτό εκδιδόταν από την «Εταιρία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών», της οποίας συνιδρυτής ήταν ο Αλ. Παπαναστασίου.


Σπυρίδων Φιλίσκος Σαμάρας (1861 – 1917)



Σπύρος Σαμάρης ή Σαμαράς

Διακεκριμένος έλληνας μουσουργός, γεννηθείς στην Κέρκυρα στις 17 Νοεμβρίου του 1861.
Πρώτος του δάσκαλος στη μουσική υπήρξε ο συντοπίτης του συνθέτης Σπύρος Ξύνδας, από τους γενάρχες της επτανησιακής σχολής. Ακολούθησαν σπουδές στην Αθήνα, στην Ιταλία και τη Γαλλία, με καθηγητές τους σπουδαίους συνθέτες Μασνέ και Ντελίμπ.
Η επιτυχία για τον Σαμάρα έρχεται αρκετά νωρίς, καθώς γίνεται ο πρώτος έλληνας συνθέτης με διεθνή καριέρα. Το 1886 ανεβάζει στο Μιλάνο την όπερα «Φλόρα Μιράμπιλις» και αποθεώνεται από κοινό και κριτικούς, οι οποίοι τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων συνθετών της όπερας.
Στην Ελλάδα η «Flora Mirabilis» παίχθηκε στην Κέρκυρα το 1889 και στο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, με θριαμβευτική επιτυχία.


Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο το μεσημέρι




Θεσσαλονίκη: Κλειστό το κέντρο το μεσημέριΚλειστό για τους οδηγούς θα είναι από τις 14:30 το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω των μέτρων που λαμβάνει η Τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδηλώσεων εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοινώθηκε, διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στους δρόμους Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.


Ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73…



Το σύνθημα αυτό έρχεται πλέον στα χείλη όλων των Ελλήνων, σε όλες τις συναθροίσεις τους, από τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις μέχρι τη συμμετοχή τους ακόμα και ως θεατών σε παρελάσεις. Το ότι κάποια στιγμή ο λαός θα εξεγειρόταν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, ήταν μαθηματικά βέβαιο. Συμβαίνει παντού και πάντα σε όλα τα ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα. Η ανελευθερία οδηγεί στην λαϊκή έκρηξη. Το Πολυτεχνείο το 1973 υπήρξε η ορατή εκδήλωση της υποφώσκουσας λαϊκής καταπίεσης. Η χούντα, όπως είναι γνωστό και για την ιστορία, δεν κατέρρευσε βέβαια το 1973, αλλά κατέρρευσε εκ των έσω, ένα χρόνο αργότερα και αφού προηγουμένως προκάλεσε την Κυπριακή τραγωδία, περιελθούσα έτσι σε διεθνή απομονωτισμό και πλήρες αδιέξοδο.


ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Τα αληθινά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που κρύβουν



Απόλυτη αποτυχία που δημιουργεί δυναμική μη αναστρέψιμης πορείας προς την άβυσσο της χρεοκοπίας, έχει πάρει πλέον η χώρα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί επιμελώς και που για πρώτη φορά φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr...
H οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που στο μεγαλύτερο ποσοστό της, βέβαια, επιβλήθηκε από την τρόικα, είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και η όλη κατάσταση θυμίζει καρκινοπαθή που του χορηγούν βαριά φάρμακα για να του παρατείνουν μερικούς μήνες τη ζωή (για να προετοιμαστούν οι «συγγενείς»


Πανό απέναντι από το Πολυτεχνείο ύψωσε η «Σπίθα»



Με στίχους από τους «Πρώτους Νεκρούς» του Αλέκου Παναγούλη, που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε η «Σπίθα» να περάσει το μήνυμά της για ....
τη σημερινή επέτειο. "Για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί. Αντίσταση. Ανυπακοή.


Σαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου



1503
γεννιέται ο Άντζελo Μπρονζίνο, Ιταλός μανιεριστής ζωγράφος, ο οποίος υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Ποντόρμο.

1558
πεθαίνει σε ηλικία 42 ετών η βασίλισσα Μαίρη Α, μονάρχης της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από το 1553, και τη διαδέχεται στο θρόνο η 25χρονη ετεροθαλής αδελφή της Ελισάβετ, κόρη του Ερρίκου Η και της τραγικής Αννας Μπολέιν. Επί των ημερών της Ελισάβετ Α, η Αγγλία θα κυριαρχήσει στον κόσμο.


HALANDRI NEWS · ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Γ.Σ. Χαλανδρίου — Τμήμα Μπάσκετ



ΑΝOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ως Διοικούσα Επιτροπή του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου - Τμήματος Μπάσκετ απευθύνουμε την επόμενη Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Αθλησης του Δήμου Χαλανδρίου που είναι υπεύθυνοι για την διανομή των ωρών προπονήσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Πέρκιζας:

Αγαπητοί Κύριοι:

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανασύρει το μπάσκετ του Χαλανδρίου - του μεγάλου αυτού Δήμου της ευρύτερης Αθήνας - από την αφάνεια των μικρότερων κατηγοριών (από Β μέχρι Δ) της Ενωσης Καλαθοσφαίρισης Αθηνών στις οποίες αγωνίζεται το σύνολο των επι μέρους ομάδων του Χαλανδρίου τα τελευταία πολλά χρόνια - και να το αναδείξει στις κατηγορίες που αξίζει να συμμετέχει (Α ΕΣΚΑ εφέτος και γιατί όχι Εθνική Κατηγορία του χρόνου). Στην προσπάθεια αυτή σας ζητάμε να γίνετε αρωγοί, φροντίζοντας για τις απαραίτητες ώρες προπόνησης του Ανδρικού Τμήματος στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Πέρκιζας και διευκολύνοντας με όποιο τρόπο θεωρείτε δυνατό την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και στους αγώνες που δίνουμε κάθε δεύτερη Δευτέρα στο κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Πέρκιζας αντιμετωπίζοντας με επιτυχία - μέχρι σήμερα - πολύ καλές ομάδες άλλων, γνωστών για την μπασκετική τους παράδοση, Δήμων της Αθήνας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του ΓΣ Χαλανδρίου - Τμήμα Μπάσκετ


HALANDRI NEWS · Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ



Με απόφασή του, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης μετακίνησε τον - επί σειρά ετών Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστο Μπαμπανιώτη στην Διεύθυνση Σχεδιασμού και  Προγραμματισμού του Δήμου.

Στην θέση της Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας αναβαθμίστηκε η Μαρία Ασπρογέρακα με αναπληρωτή της τον Τούλη Πατεράκη.

Η απομάκρυνση του Χρήστου Μπαμπανιώτη από την Τεχνική Υπηρεσία έχει - σύμφωνα με  πληροφορίες μας - την αφετηρία της, σε ανοικτή σύγκρουσή του με την διοίκηση και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Π. Βάσιο, σε σύσκεψη στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου πριν αρκετές μέρες.

Ο Χρήστος Μπαμπανιώτης έμαθε τα νέα από την ... εσωτερική αλληλογραφία του Δήμου, αφού κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της διοίκησης και όπως χαρακτηριστικά μας είπε η πηγή μας "καλά που είναι γερός οργανισμός γιατί κανένας με προβλήματα καρδιάς, μόλις έβλεπε το έγγραφο μπορεί να έμενε και σέκος".

Μεθαύριο - γιατί αύριο είναι ημέρα περισυλλογής - θα προσπαθήσουμε να σας έχουμε καλύτερο ρεπορτάζ.


HALANDRI NEWS · Ελεγκτές ιατροί του ΟΠΑΔ κάθε ΤΡΙΤΗ 8.30-12.30 θα δέχονται δικαιούχους ασφαλισμένους στο ΚΕΠ (Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου)



ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Δ/νση: Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου, Χαλάνδρι 15234
Τηλ: 213 20 23 864

Χαλάνδρι, 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες διαμαρτυρίας, η Διοίκηση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου [OΠΑΔ] ανταποκρίθηκε στην επανεξέταση της "Προσωρινής Αναστολής Λειτουργίας των Περιφερειακών Ελεγκτηρίων" της 3ης Ιουνίου. Έτσι από 1 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη από 8.30 ως 12.30, οι ελεγκτές ιατροί βρίσκονται ξανά στο ΚΕΠ [Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου] και δέχονται δικαιούχους ασφαλισμένους.
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο με τους πολίτες σε καθημερινή αναταραχή θεωρούμε σημαντικό να προσφέρουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
Να σημειωθεί τέλος, ότι από τα 10 περιφερειακά ελεγκτήρια Ανατολικής Αθήνας [ΥΠΑΔ Αγ. Παρασκευής] που ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Ιούνιο, μόνο 3 [μεταξύ των οποίων το Χαλάνδρι] είναι αυτά που σήμερα λειτουργούν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης



Label 14

Followers

VIDEO

ENTER-TAB1-CONTENT-HERE

RECENT POSTS

ENTER-TAB2-CONTENT-HERE

POPULAR POSTS

ENTER-TAB3-CONTENT-HERE
 

HALANDRI NEWS Copyright © 2010 LKart Theme is Designed by Lasantha